Wintertrex wintersport aanbieding!

Je eigen wintersportuitrusting: wat draag je op de piste?

Zoals je waarschijnlijk wel al weet, heb je meer nodig dan een dikke trui en een spijkerbroek als je op wintersportvakantie gaat. Je bent immers elke dag in een dik pak sneeuw bezig en daardoor wil je je goed beschermen. Zorg dat je voor elke dag een warme trui, skisokken, thermo-ondergoed en een skibroek en ski jas hebt. Het kan zijn dat je je tijdens het snowboarden toch wat warm krijgt. Daarom is het fijn om in laagjes te werken: zo kun je telkens een laag uittrekken zonder dat je ineens in een T-shirt de berg afgaat.

Bij het vinden van een skijas is het verstandig om te kijken of er genoeg opbergvakjes in zitten. Je wilt namelijk niet dat je een rugtas mee moet nemen als je aan het skiën of snowboarden bent. Je ski jas is vaak uitgerust met een vakje voor je skipas of cardprotector, maar check ook even of je ruimte hebt voor je telefoon, een lippenbalsem en je portemonnee of pasjeshouder.

Essentials op de piste

Je denkt er niet altijd meteen aan bij sneeuw, maar het is heel belangrijk om je goed in te smeren op wintersport. De witte sneeuw reflecteert namelijk zo veel zonlicht dat je er gemakkelijk kunt verbranden. Ook is UV straling op grote hoogte sterker dan op zeeniveau. Kies voor een factor 30 of hoger en vergeet je lippen niet in te smeren!


Regel goede wintersport gear

Bedenk je goed dat je elke dag een paar uur op de piste doorbrengt. Daarom is het wel zo fijn als je ski- of snowboardschoenen hebt die lekker zitten en goed passen. Daarnaast heb je dikke en waterdichte handschoenen, een goede UV beschermende zonnebril en misschien zelfs een lekkere warme muts nodig om te kou te trotseren. Tot slot: een helm, want het gaat zo goed als zeker gebeuren dat je een keertje valt. Ski’s of een snowboard kun je zelf kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook huren. Als je ervoor kiest om ze te huren, schrijf dan van tevoren vast op wat je (ski)schoenmaat, hoofdomvang, etc. is, zodat je tijdens het huren flink wat tijd kunt besparen.

Ga goed voorbereid de weg op

De meeste Nederlandse wintersporters kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Wees echter wel alert op de veiligheid, want de besneeuwde bergen van bijvoorbeeld Oostenrijk kun je niet vergelijken met de gewende Nederlandse wegen. Zorg ten eerste dat je goede winterbanden of sneeuwkettingen onder je auto aanlegt. Daarnaast is het belangrijk (en vaak ook verplicht) om de volgende redmiddelen in je auto te hebben liggen:

  • Een gevarendriehoek
  • Veiligheidsvesten
  • Een alcoholtester
  • Een EHBO-trommel
  • Een reservesleutel en -wiel
  • Start- en sleepkabels
  • Reservelampen
  • Wegenvignet

Mocht je met pech langs de weg komen te staan, dan zijn dit een aantal middelen die je niet kunt missen. Daarnaast heb je naast je kentekenbewijs en rijbewijs ook een groene kaart, een Europees schadeformulier en (in veel gevallen) een vignet nodig om in het buitenland te rijden.

Heb je alles hierboven kunnen afvinken? Dan staat er niets anders te wachten dan een heleboel plezier!

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...