Skigebied Val di Fassa 01-01-2001 Wanneer je op wintersportvakantie naar Val di Fassa gaat dan ga je naar: De beroemde tocht Marcialonga van 30 kilometer Zonnige plateaus tot buckelpistes. Veelzijdigheid Te midden van een dicht naaldbomenbos ligt het beroemde wint[...] Skigebied Val Gardena 01-01-2001 Het skigebied Dolomiti Superski behoort tot één van de grootste skigebieden van de wereld. Het gebied ligt tussen de 1000 en de ruim 3000 meter hoogte en heeft maar liefst 1224 kilometer aan pistes en 460 moderne en zeer comfortabel[...] Skigebied Livigno 01-01-2001 Het skigebied van het gelijknamige langgerekte dorp Livigno beschikt over ruim 100 kilometer aan pistes en is verdeeld over drie verschillende skigebieden. Ten oosten van Livigno ligt het skigebied Carosella, aan de westkant liggen dan weer de ge[...] Skigebied Via Lattea 01-01-2001 Dit wintersportgebied wordt gevormd door de plaatsen Sestriere, Sauze d'Oulx, San Sicario, Cesane en Claviere en staat ook wel beter bekend als de Melkweg. In het jaar 2006 vonden in dit gebied de Olympische Winterspelen plaats. Met zijn ruim[...] Skigebied Superskirama 01-01-2001 Superskirama bestaat uit de skigebieden Paganella, Andalo, Madonna di Campiglio en Pinzolo. De gebieden zijn nog niet ontdekt door het massatoerisme waardoor ze hun rustige en authentieke karakter goed hebben weten te behouden.   Wo[...] Skigebied Bormio 01-01-2001 Het skigebied Bormio bestaat uit 50 kilometer aan pistes en is gelegen tussen de 1225 en de 3012 meter hoogte. Het gebied bestaat uit drie deelgebieden namelijk Bormio, Santa Catarina Valfurva en Validentro-Valdisotto en telt 39 liften. [...]
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...
Wintertrex wintersport aanbieding!

Waarom skiën in Italië?

De voornaamste reden hiervoor is, naast dat veel skiërs hun ervaring in Italië als hoogtepunt zien, dat een wintersportvakantie tegenwoordig veel geld kost. De vraag naar betaalbare vakanties is flink toegenomen en kortweg zijn veel organisaties daarop ingesprongen: een Italiaanse wintersportvakantie is daardoor betaalbaar. En er zijn meer voordelen voor wintersporters in Italië. Zo hoeft men slechts te beschikken over één liftpas.

Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig was Italië een mateloos populair wintersportland, maar tot voor kort was Italië in de jaren daarna nauwelijks in trek omdat het land vele jaren had te maken met winters zonder sneeuw. Inmiddels heeft Italië zijn ‘rentree’ gemaakt op het gebied van wintersport. De streek Val Gardena is bij wintersporters net als vroeger weer erg in trek en ook het indrukwekkende Dolomietenlandschap wekt weer enorme belangstelling. Dit is mede gerealiseerd door de opkomst van het kunstsneeuw. Sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat Italië niet meer afhankelijk is van de natuur.

De grootste skicarrousel

Met Dolomiti Superski, de grootste skicarrousel ter wereld, heeft Italië een waar magneet in ‘huis’. Het skigebied ligt aan de zuidoostkant van de Alpen en wordt gevormd door twaalf regio’s. Hiervan zijn onder andere de plaatsen Cortina d’Ampezzo, Alta Badia, Val Gardena, Seiseralm, Fassatel, Karersee, Hochpustertal en Felimstal Obereggen, Trevalli en Civatta erg bekend. Gezellige, ouderwetse, luxe en sfeervolle dorpjes ontbreken in deze gebieden niet.

De streek Val Gardena, eveneens razend populair, ligt in de provincie Zuid-Tirol in Noord-Italië en midden in de Dolomieten. Omdat de skigebieden van de drie plaatsen Wolkenstein (1.563 meter), St. Christina (1.418 meter) en St. Ulrich (1.236 meter) perfect bij elkaar zijn aangesloten, weet menig wintersporter de weg naar Val Gardena te vinden. Daarbij zorgen naburige skiparadijzen als Seiseralm en Sella Ronda met hun unieke, vlakke en steile pistes ervoor dat dit gebied nóg aantrekkelijker wordt. Ook het Kronplatz-skigebied doet het goed onder de wintersporters. Het gebied is aangesloten bij Dolomitri Superski. In de winter is vooral het Vinschauger Oberland op de grens van Italië en Oostenrijk een aanrader. Men kan daar in het wintersportcentrum onder meer skiën, snowboarden en langlaufen.

Ook in Val di Fiemme kan men langlaufen. Dat is het grootste langlaufcentra van Italië. In het dal liggen in de winter meer dan 150 kilometer loipen. Ligt er niet genoeg sneeuw? Met kunstsneeuw worden dergelijke problemen eenvoudig opgelost. Wat betreft het après-skiën kan men volgens enkele ervaringen beter naar Oostenrijk gaan. De après-ski is in Italië doorgaans stukken rustiger en wordt voornamelijk bezocht door mensen rond de 35 en 40 jaar.

Al concluderend is Italië een skiland waar je geweest moet zijn. De laatste jaren neemt de populariteit van dit land als het gaat om wintersport erg toe en dat is logisch verklaarbaar. Dankzij mooie, vlakke en steile skigebieden kan iedere wintersporter in Italië terecht. Ook snowboarders en langlaufers hebben een breed aanbod.