Wintertrex wintersport aanbieding!

Welke soort glazen voor skibril?

Er zijn diverse soorten en kleuren lenzen die gebruikt worden voor de wintersport. Als eerste leggen we uit wat gepolariseerde lenzen en gespiegelde lenzen zijn. Daarna gaan we in op de diverse kleuren.

Gepolariseerde lenzen

Deze lenzen zorgen ervoor dat horizontale schitteringen bij weerkaatsing van licht verminderd worden. Aangezien een witte piste veel zonlicht weerkaatst, is een gepolariseerde bril in zonnige omstandigheden absoluut een goed idee. Het kijkt een stuk rustiger én prettiger.

Je zult daarnaast ook merken dat er een hoger contrast is en dat kleuren een stuk duidelijker naar voren komen.

Nadelen? Die heeft een skibril met gepolariseerde lens ook. Over het algemeen is de lens iets duurder, en kun je slechter zien op beeldschermen die al gepolariseerd zijn. Zoals smartphones en dergelijke. Ook een nadeel: bij weinig licht of donkere dagen raden we een skibril met deze lens af, aangezien het zicht hierdoor verder verslechtert.

Skibril met gespiegelde lens

Deze skibrillen zijn ontzettend populair, met name door merken als Oakley die er al vroeg bij waren met gespiegelde lenzen. Het voordeel van zo'n gespiegelde lens is dat licht flink wordt weerkaatst, waardoor je minder last hebt van schitteringen in de ogen. En het ziet natuurlijk erg gaaf uit, laten we dat niet vergeten.

Verschillende kleuren lenzen voor skibrillen:

Je kunt kiezen uit verschillende kleuren lenzen voor je skibril. Sommige brillen hebben zelfs een verwisselbare lens, waardoor je voor alle weersomstandigheden bent voorzien van het beste zicht.

Donker weer / veel sneeuwval: skibril met gele of heldere lens

Kies een skibril met lichte lens wanneer je met slechte weersomstandigheden gaat skiën of snowboarden. Bijvoorbeeld een gele lens, die ook nog zorgt voor iets meer contrast / zicht op de pist. Met nachtskiën kun je juist het beste zo helder mogelijk gaan. Logisch, want deze lens laat het meeste licht door. Let wel op: zodra de zon gaat schijnen, moet je je lens echt verwisselen voor een donkerdere variant. Of je zet je zonnebril op.

Bewolkt met eventuele sneeuwval: roze of amberkleurige lens

Lekker allround: met een roze of amberkleurige lens kun jij je skibril ongeveer de hele wintersport dragen. De lichtdoorlatendheid zit op ongeveer 50%, dus een mooie middenweg voor de wisselvallige dagen. Een andere mooie middenmoot variant is de skibril met oranje lens.

Lichte bewolking: skibril met lens kleur oranje

Nog zo'n allround topper: een skibril met oranje lens. Deze is fijn wanneer het zonnetje er toch wat vaker tussendoor piept, maar het niet zonnig genoeg is voor een zonnebril of donkergekleurde lens. Nog een extra voordeeltje aan de oranje lens: deze vergroot het contrast, voor extra goed zicht.

Zonnige weersomstandigheden: donkerkleurige lens óf zonnebril

Is het lekker zonnig? In dat geval is de perfecte kleur van je skibril lens donker. Denk aan donkerbruin, grijzig of zwart. Maar om heel eerlijk te zijn, kiezen wij in zo'n geval het liefst voor een fijne zonnebril. Mits het natuurlijk niet te koud is. Als de wind ontzettend koud en guur is, dan kun je uiteindelijk toch beter kiezen voor een skibril met donkere lens, aangezien deze je gezicht beter bedekt.


Goedkopere skibril zonder verwisselbare lens?

Ga je voor een goedkoper model skibril waarvan de lens niet te verwisselen is? In dat geval is het extra belangrijk om een goede keuze te maken qua lenskleur. Onze tip: ga voor een bril waarmee je in slechtere weersomstandigheden goed kunt zien. Op de goede dagen pak je toch al snel je zonnebril om je ogen te beschermen, dus voor deze dagen heb je geen skibril nodig. Kies dus voor een skibril met lens waarmee je goed diepte kunt zien in donkerdere / sneeuwerige weersomstandigheden. Onze keuze gaat dan uit naar een bril met oranje of roze lens. Deze zijn namelijk ook erg fijn wanneer het iets zonniger wordt. Bij extreem zonnige omstandigheden verwissel je je skibril dan voor je zonnebril en you're good to go!

Duurdere skibril zonder verwisselbare lens? Fotochromatische skibril!

Kies je voor optimaal gemak? Dan kun je het beste kiezen voor een skibril met meekleurende lens. Zo zie je bij alle weersomstandigheden helemaal optimaal. Nadeeltje: skibrillen met meekleurende lenzen zijn veelal niet goedkoop.

Skibril met verwisselbare lens: fijn en minder duur!

Wanneer je graag elke dag met optimaal zicht de piste op wil gaan, maar niet meteen een fortuin wil neerleggen voor een fotochromatische skibril, ga dan voor de skibril met verwisselbare lens. Veelal krijg je verschillende lenzen meegeleverd, zodat je elke dag opnieuw een keuze kunt maken voor de perfecte lens bij het weer. Je moet er even de handigheid in krijgen om de lens te verwisselen, maar als je dat eenmaal in de gaten hebt, is het de perfecte betaalbare skibril!

Terug naar Skiën
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...