Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...
Wintertrex wintersport aanbieding!

De skigebieden in Duitsland

Ook in Duitsland liggen diverse prachtige skigebieden waar je een onvergetelijke wintersportvakantie kunt beleven. Met name voor de minder ervaren skiërs zijn de skigebieden in Duitsland uitstekend voor wintersport. De pistes zijn namelijk makkelijk te overbruggen en ook het hoogteverschil is niet al te groot. In het zuiden van het land liggen de meest uitgebreide skigebieden met een uitgebreid pisteaanbod en sneeuwzekerheid waar ook gevorderden skiërs en snowboarders zich kunnen vermaken.

Populaire skigebieden

Mede door de prachtige skigebieden met lange pistes en vele après-ski gelegenheden, is Duitsland geliefd door vele wintersporters. Het Duitse landschap beschikt over hoge bergen en vele uitstrekte sneeuwzekere landschappen waar je heerlijk kunt snowboarden en skiën waardoor het dus goed geschikt is voor een wintersportvakantie. Enkele populaire skigebieden in Duitsland zijn Willingen, Winterberg, Garmisch Partenkirchen, Kleinwalsertal & Overstdorf en Oberstaufen.

Voordelen van wintersport in Duitsland

Een wintersport in Duitsland kent vele voordelen, namelijk:

  • Makkelijke bereikbaarheid vanuit Nederland met touringcar, auto en trein;
  • Minder drukte waardoor er ook geen lange rijen bij de skiliften zijn;
  • Kindvriendelijk;
  • Dicht bij huis;
  • Sneeuwzeker vanaf half december t/m half maart (vanaf 700m).

Ook wandelaars en langlaufers vinden in de Duitse skigebieden optimale mogelijkheden. Doordat de bergen niet zo ruw zijn als in de Alpen, zijn de omstandigheden om te wandelen en langlaufen een stuk beter. Kortom: een wintersportvakantie in Duitsland betekent een onvergetelijke vakantie voor iedere wintersportliefhebber!