Skigebied Spindleruv Mlyn 01-01-2001 Het skigebied Spindleruv Mlyn is één van de populairste skigebieden in het Reuzengebergte in Tsjechië. Prachtig omringd door bergen en de rivier de Elbe, de belangrijkste skigebieden van het gebied vind je in Svaty Petr en op d[...] Skigebied Harrachov 01-01-2001 Harrachov, is het meest westelijk gelegen skigebied van het Reuzengebergte, te midden van vele naaldbomen liggen de plaatjes Harrachov en Korenov. De omgeving van Harrachov is absoluut adembenemend en ideaal voor wandelingen in de uitgestrekte na[...]
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgidsKoopgids voor skiërsSnowboard koopgidsSnowboard bindingen koopgidsWintersportkledingSkistokken maat gids Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop

Skigebieden in Tsjechië voor alle niveaus

Het mooie aan Tsjechië is dat er veel rekening wordt gehouden met de verschillende niveaus van wintersporters. Zo zijn er voor langlaufers en skiërs verschillende moeilijkheidsgradaties. Nog een voordeel is dat de wachttijden bij skiliften miniem zijn. De skigebieden in Tsjechië zijn vaak klein en compact, maar desalniettemin erg gezellig en ideaal voor gezinnen die graag tegen betaalbare prijzen op wintersportvakantie willen.

Het reuzengebergte

Vlakbij de Poolse grens, zo’n 125 kilometer ten noorden van Praag, ligt het Reuzengebergte. Goede skigebieden trekken hier jaarlijks vele wintersporters. Vooral de plekken Harrachov, Spindleruv Mlyn en Rokytnice zijn bekend. Hiervan is Spindleruv Mlyn het bekendste en grootste wintersport gebied van Tsjechië. Naast mooie bergen is het dorp ook omgeven door de bekende rivier de Elbe. De plaats heeft drie grote skigebieden, genaamd Svaty, Petr en Horni Misecky en Medvedin. Er zijn daar totaal zo’n 25 kilometer aan skipistes, die net als de langlaufloipes goed worden onderhouden. Maar liefst veertien stoeltjesliften en sleepliften met een capaciteit van 17.000 personen per uur zorgen ervoor dat men geen moment hoeft te wachten in de rij. Het enige wat hiervoor nodig is, is een algemene skipas, die overigens simpel is aan te schaffen. Ideaal dus.

Aan de westkant van het Reuzengebergte ligt Harrachov. Dat is eveneens een skioord. Het gebied is vooral bekend van skischansspringen. Het gebied telt bijna negen kilometer aan afdalingen en heeft tien liften tot zijn beschikking. Daarnaast is het omgeven door prachtige natuurgebieden.

De après-ski

Ook in Tsjechië kan men après-skiën. De cafés en hutjes zijn sfeervol ingericht en dat is niet gek: Tsjechen houden wel van een biertje. Voor de echte après-skiërs, die na het skiën graag willen feesten, zijn er in Harrachov voldoende mogelijkheden. Locaties van cafés zijn daar in overvloed aanwezig.

Voor een betaalbare vakantie in sneeuw is er voor wintersport liefhebbers een perfecte oplossing: op wintersportvakantie gaan naar Tsjechië. De accommodaties zijn voorzien van kwaliteit en de skigebieden maken hun naam meer dan waar. Ook langlaufers kunnen terecht in Tsjechië, het land waar je niet hoeft te wachten op een lift.