Skigebied Glacier-Alpes Vaudoises 01-01-2001 Het is de beide traditionele wintersportplaatsen Les Diablerets en Villars gelukt om traditie met moderne toeristische infrastructuur te laten samen smelten. Rondom gerenoveerde chalets en boerderijen liggen de skigebieden Villars-sur-Ollon, Meil[...] Skigebied Jungfrau Region 01-01-2001 De plaatsen Grindelwald, Wengen en Murren vormen samen het Top Jungfrau Skiregio. Het skigebied bestaat uit de volgende delen: First, Kleine Scheidegg-Mannlichen en Muren-Schilthorn en heeft een hoogtebereik van 796 meter, de Lauterbrunnen, tot 2[...] Skigebied Arosa 01-01-2001 Arosa ligt bijna geheel boven de boomgrens en op brede berghellingen. Het gebied bestaat uit brede en zeer gemoedelijke blauwe en rode pistes. De zonnige en fantastische geprepareerde hellingen zijn te bereiken met een prima en snelle gondel. [...] Skigebied Les Quatre Vallées 01-01-2001 Het skigebied Les Quatres Vallées is één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Zwitserland in het Franstalige deel van Wallis (Valais) met de plaatsen Thyon, Veysonnaz, Nendaz, La Tzoumaz, Verbier en Le Chable. Zo[...] Skigebied Zermatt-Matterhorn Ski Paradise 01-01-2001 Het Matterhorn ski paradise bestaat uit de gebieden Rothorn paradise (3103 meter hoogte), het Gornergrat (3089 meter hoogte), het Schwarzsee paradise (2583 meter hoogte) en het Matterhorn Glacier paradise (3883 meter hoogte). Vanuit het Matterhor[...] Skigebied Crans Montana 01-01-2001 Het skigebied Crans-Montana bestaat uit de dorpen Crans, Montana en Aminona en beschikt over een totaal van maar liefst 140 kilometer aan pistes. Daarnaast vind je er 28 skiliften waaronder de gloednieuwe stoeltjeslift 'De Nationale Expr[...]
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Skistokken maat gids Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop

Verschillende mogelijkheden qua skiën in Zwitserland

Behalve de Alpen heeft Zwitserland te maken met het heuvelland van de Jura. Daartussen ligt het Mittelland, bestaande uit heel veel grote meren. Dankzij de vele wintersportplaatsen, meer dan 200, kunnen vrijwel alle vormen van wintersport worden beoefend. Al deze wintersportplaatsen zijn voorzien van uitstekende voorzieningen voor jong en oud en om die reden besluiten veel gezinnen voor hun vakantie naar Zwitserland te trekken.

De skigebieden

Een belangrijk gebied in Zwitserland is het Berner-Oberland. Het gebied wordt gekenmerkt door hoge bergtoppen zoals de Eiger, Mönch en Jungfra. Plaatsen als Schilthorn, Lauberhorn, Männlichen en Kleine Scheidegg zijn vanwege hun afdalingen de ultieme ervaring voor iedere skiër en snowboarder. Het Simmental, Frutigland en Saanenland daarentegen zijn gemakkelijke skigebieden, speciaal voor beginners. De sporten Ice-climbing en skizeilen kunnen eveneens worden beoefend, bijvoorbeeld in Interlaken en Gstaad.

Maar de prachtige berggebieden van Wallis zijn, met alle respect voor het Berner-Oberland, van een ander kaliber. Het gebied telt maar liefst 50 toppen die boven de 4000 meter uitkomen. Grote skigebieden ontbreken logischerwijs niet, maar Wallis heeft meer te bieden. Een tocht met husky’s, sneeuwschoenlopen, gewoon door de sneeuw wandelen, langlaufen; het kan hier allemaal. De witte bergwereld wordt vaak bezocht, en datzelfde geldt voor Graubünden. In de winter gaan veel mensen hier op vakantie. Ook hier zijn vele vormen van wintersport te beoefenen. Zo kan men op de Diavolezza onder begeleiding van de gletsjer afdalen of zich inschrijven voor een onvergetelijke arresleetocht door de sneeuw. Ook het hoogstgelegen bergdalen van de Alpen, het Engadin, spreekt veel wintersporters aan.

Wintersporters die van een echte langlaufvakantie houden, kunnen het beste verkassen naar het landschap van de Jura in het westen. Desalniettemin blijft ook Oost-Zwitserland, bekend door grote plaatsen als Zürich en Chur, een van de belangrijkste wintersportgebieden in Zwitserland. Pizol, Säntis en Churfisten daarentegen zijn ook zeker de moeite waard, terwijl Gamserrugg en Chäserrugg erg populair zijn onder families.

De après-ski

Op het gebied van après-skiën stelt Zwitserland lang niet zoveel voor als buurland Oostenrijk. Bars en kroegen zijn vaak bescheiden en zeker in vergelijking met Oostenrijk. Daardoor kiezen wintersporters doorgaans vaak voor een verblijf in een chalet.

Voor actieve wintersporters en gezinnen is een wintersportvakantie in Zwitserland een echte aanrader. Gezien het veelzijdige aanbod en de prachtige aanwezige faciliteiten is een Zwitsers vakantieverblijf, vaak in een nette chalet, – op incidenten na – altijd van kwaliteit voorzien.