Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...
Wintertrex wintersport aanbieding!

Ski Andorra: sneeuwzaker & lage belasting

Niet alleen sneeuwzekere skigebieden zorgen hiervoor, ook een gezellige après-ski en erg lage belastingtarieven hebben hierop een behoorlijke invloed. Overigens liggen de bekende skigebieden dermate hoog dat ze van december tot eind april onder sneeuw liggen.

De bekendste skigebieden

De bekendste en belangrijkste skigebieden van Andorra zijn Grandvalira en Vallnord. Ordino-Arcalis, Arinsal, Pas de la Casa, Grau Roig en Soldeu en El Tarter zijn in deze gebieden drukbezochte plaatsen. Skigebieden in Andorra zijn stuk voor stuk met één pas bereikbaar en dat is een groot voordeel. In totaal heeft Andorra 281 kilometer aan skipistes. Bovendien zijn waar nodig sneeuwkanonnen aanwezig om niet geheel afhankelijk te zijn van de natuur, ondanks dat de belangrijkste gebieden vrijwel altijd van echt sneeuw zijn voorzien. Tevens kan worden opgemerkt dat de liften erg modern zijn.

Beginners kunnen net als ervaren skiërs prima terecht in Andorra. Het land telt genoeg hoog aangeschreven skischolen. Ook snowboarders en mensen die van wandelen in de sneeuw houden zijn op hun plaats in Andorra, alwaar 65 bergen boven de 2.000 meter uitkomen. Aan variërende gebieden en sporten dus geen gebrek in het ministaatje, waar winkels tot 9 uur ’s avonds open zijn en vrijwel belastingvrij zijn.

De après-ski

Ook op het gebied van après-ski heeft Andorra een verrassend aanbod. Het land, dat een oppervlakte heeft van 468 vierkante kilometer, beschikt over veel leuke, kleine, grote en gezellige bars, cafés en restaurants. Ook na het skiën kan men zich dus vermaken in Andorra. Met name de plaatsen Arinsal, Soldeu en het hooggelegen Pas de la Casa zijn aanraders.

Dat Andorra op het gebied van wintersport tot de top van Europa is gaan behoren, is duidelijk en zeer begrijpelijk. De laatste tien jaar is het land ontwikkelt tot een prachtig skiland met uitstekende faciliteiten. Andorra is niet voor niets het grootste skigebied van de Pyreneeën.

Vergeet de skipas niet!

In Andorra dienen zowel de gevorderde als de beginnende skier in het bezit te zijn van een skipas. Voor de skipas van Grandvalira is een pasfoto niet nodig. Mocht je in Encamp verblijven, dan dien je altijd een skipas inclusief Funicamp te boeken, dit geldt niet voor de overige plaatsen waar je kunt volstaan met een gewone skipas. Overigens zijn baby's in de Funicamp niet toegestaan.