Wintertrex wintersport aanbieding!

Eigen veiligheid eerst

Veiligheid begint natuurlijk met hele simpele dingen zoals zonnebrand en lippenbalsem die je mee de piste opneemt. Daarnaast moet je altijd goed beseffen waar je je ergens begeeft op de piste. De piste kan namelijk een grote speeltuin zijn maar het is toch midden in de natuurlijk gelegen en er is niets zo krachtig en veranderlijk als moeder natuur. In de uiterste gevallen heb je zelfs te maken met rotsen waar je vanaf kunt vallen. Daarnaast kun je ook nog te maken krijgen met gletsjerspleten, hoogteziekte, lawines en noodweer.

Maar bedenk altijd: eigen veiligheid eerst, daarna pas je gezelschap.

In dit artikel bespreken we een aantal tips met betrekking tot veiligheid naar en op de piste.

Veilig op de plaats van bestemming komen

Je hebt niet alleen op de plaats van de bestemming te maken met veiligheid. Ook de weg naar het wintersportgebied toe zul je op een veilige manier moeten bereiken. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste autobanden onder de auto hebt liggen. Wij raden je aan om altijd winterbanden te gebruiken wanneer je op wintersport gaat met de auto. We weten dat niet overal winterbanden en sneeuwkettingen verplicht zijn maar wij raden het toch aan om winterbanden onder de auto te laten plaatsen. Zo voorkom je boetes en ben je preventief bezig met het voorkomen van ongelukken.

Daarnaast horen we vaak genoeg over ongelukken die gebeuren omdat men tijdens het rijden de navigatie instelt. Doe dit dus niet! Je bent namelijk steeds met twee dingen bezig waardoor je veranderingen op de weg kunt missen. Ga dan naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats en stel daar je navigatie in, of laat je bijrijder dit doen.

Handig om te weten: In landen zoals Duitsland is het zo dat je de volledige schade moet betalen wanneer je afgeleid bent tijdens het rijden.


Veiligheid op de bestemming

Je bent aangekomen op je wintersport bestemming. Dan houdt de veiligheid niet op. Je kan schade, diefstal en ongelukken namelijk ook hier goed voorkomen. Hoe meer ervaring je hebt, hoe beter je een piste in kan schatten. Houdt dit altijd in de gaten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Belangrijk: Neem altijd de aangegeven geprepareerde skipiste en kijk goed naar alle borden en signaleringen, ze zijn er namelijk niet voor niets.

Daarnaast kun je ook een aantal spullen meenemen zodat jij jezelf en andere goed beschermt.

Als eerste is het verstandig om een rugzak mee te nemen met een aantal handige spullen. Dit zijn onder andere natuurlijk de zonnebrand en lippenbalsem met SPF. Daarnaast is het ook verstandig om niet alleen je zonnebril mee te nemen, maar ook een skibril. Met een skibril zorg je ervoor dat je ook in mindere omstandigheden goed zicht blijft houden op de piste. Zorg er daarnaast natuurlijk voor dat je het weerbericht in de gaten houdt. Zo ga je goed voorbereid op pad. Naast deze twee attributen raden we je ook aan om een eerste hulp setje.

Draag altijd een helm! Een ongeluk zit in een klein hoekje, en je hebt maar één stel hersenen. Bescherm je hoofd dus goed.

Neem les als je nog geen ervaring hebt

Ben je een onervaren skiër of snowboarder? Dan kun je het beste een aantal lessen nemen. Dit kan thuis, op een indoor skibaan, of op de plaats van bestemming. Alleen op deze manier leer je op de juiste manier skiën of snowboarden en zul je de basics goed onder de knie krijgen. Lessen voor je vertrek zijn ook een echte aanrader om een beetje feeling te pakken te krijgen.

Het is daarnaast ook slim om je niet mee te laten slepen door de meer ervaren skiërs en snowboarders in je groep. Zorg ervoor dat je weet wat je kan en laat zelfoverschatting achterwege. Het beste is om de situatie zelf te beoordelen en in te schatten of je de snelheid aankan.

Wij raden je ook aan om een paar goede stevige handschoenen te kopen. Voor de snowboarders geven we als tip mee om handschoenen te pakken die extra ondersteuning bieden. Als je valt, wordt de klap goed opgevangen en is de kans op gebroken polsen kleiner.

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...