Wintertrex wintersport aanbieding!

Soorten indoor skihallen

Het begrip indoor skibaan is enorm breed. Hier vallen twee soorten banen onder. Één ervan is de rollerbaan. Dit is een soort grote lopende band waarop je kunt indoor skiën. De lopende band glijdt onder je door naar boven, zodat je het gevoel hebt dat je van een eindeloze afdaling aan het snowboarden of skiën bent. Rollerbanen zijn enorm handig wanneer je een beginnend skiër of snowboarder bent. Techniek is namelijk ontzettend belangrijk en je kunt tijdens het indoor skiën op een rollerbaan ook goed leren hoe je moet remmen en bochten moet maken.

Dan is er de indoor sneeuwhal. Deze banen worden gemaakt van echte sneeuw. Hier maak je kortere afdalingen dan op een echte piste, maar het geeft je wel het gevoel alsof je echt op een piste staat. De meeste wintersporters hebben daarom de voorkeur in deze hallen hun techniek bij te schaven of lessen te nemen.

Daarnaast zijn er ook nog borstelbanen, maar officieel vallen die niet in de indoor skibaan categorie. Deze bevinden zich namelijk buiten. Het zijn heuvels die zijn voorzien van matten. De matten worden glad gehouden met zeep, water of olie zodat je er soepel overheen glijdt met je board of ski's. Dus eigenlijk is dit outdoor skiën in plaats van indoor skiën, maar je hebt er dus geen sneeuw voor nodig. Bijkomend voordeel: een sneeuwbril heb je dus ook niet nodig.

Ski- en snowboardlessen

Ook voor ski- en snowboardlessen kun je bij indoor skibaan terecht. Er zijn veel mogelijkheden, zoals groepslessen, privé lessen en vrij trainen. Maar voor welke baan kies je? De hellingshoek en snelheid van een rollerbaan kunnen worden aangepast aan het niveau per cursist, waardoor een dergelijke baan voor zowel beginnende als ervaren skiërs en snowboarders geschikt is. Ook in een indoor sneeuwhal zijn lessen mogelijk, en deze worden vaak als leuker ervaren. Het is dus net waar je voorkeur naar uit gaat.


Waarom lessen op een indoor skibaan?

Het is zo voor kinderen vaak gemakkelijker om te beginnen met indoor skiën. Onder begeleiding leren ze de eerste stappen en handelingen die bij skiën nodig zijn. Wanneer je dan op wintersport gaat, zullen kinderen al een idee hebben hoe het er op een echte piste aan toegaat en zullen ze de lessen daar sneller oppikken.

De bekendste skibanen met echte sneeuw

Er zijn een aantal bekende banen waar je het hele jaar door kunt skiën en snowboarden. Deze zijn gelegen in Nederland, maar ook in België en Duitsland. Deze laatste twee opties zijn voor grensgebieden best interessant, dus daarom zetten we deze ook erbij. Indoor skiën? Dat kan dus onder andere hier:

Indoor skibaan Montana

Montana is gelegen in Valkenswaard en ligt aan de rand van Centerparcs. Hier zijn pistes te vinden waarbij gebruik is gemaakt van echte sneeuw. Jij kan het hele jaar door een afdaling maken. Daarnaast biedt dit snowcenter ook een café-restaurant waar in de avonduren zelfs gedineerd kan worden. Natuurlijk dineer je dan met een prachtig uitzicht op de pistes.

Snowworld in Landgraaf en Zoetermeer

Snowworld is een bekend begrip onder de Nederlandse wintersporters. Je kunt er indoor skiën en snowboarden op twee locaties: Landgraaf en Zoetermeer. Op beide locaties kun je op echte sneeuw een afdaling maken. In Zoetermeer zijn er 10 pistes te vinden en in het Zuid-Limburgse plaatsje Landgraaf kan er een afdaling gemaakt worden van een van de 5 pistes. Beide beschikken over diverse liften. Snowworld beschikt over een apart gedeelte voor kinderen zodat zij op een rustige manier hun ski- of snowboardlessen kunnen volgen.

Snowplanet in Spaarnwoude

Vergeleken met de twee hallen van Snowworld is Snowplanet in Spaarnwoude een stuk kleiner. Echter kun je hier nog steeds genieten van een dag indoor skiën. Ze hebben een groot aantal stukken waar je airtime kunt pakken of aan je trucjes kunt werken. Daarnaast wordt in deze skihal vaak aan de techniek gewerkt en leren kinderen de eerste stappen van het skiën of snowboarden.

Skidome in Rucphen

Deze indoor skibaan is het hele jaar door geopend en biedt drie pistes. Het is voor zowel beginners als experts een leuke hal waar jij je uren kunt vermaken. Daarnaast is er ook een funpark voor de freestylers en er is een speciaal deel ingericht voor kinderen. Ze kunnen hier in de sneeuw spelen en een berg op klimmen om er vervolgens vanaf te sleeën. Daarnaast is het ook mogelijk om te ijskarten of te glowgolfen. Hierdoor is er dus voor iedereen genoeg te doen.

Indoor skiën in Bottrop (Duitsland)

Ook bij onze oosterburen is wintersport in een hal een mogelijkheid. Zo ligt er nét over de grens Alpincenter in Bottrop. Houdt je van lange afdalingen? Dan moet je hier zeker eens een bezoekje aan brengen! Dit is namelijk de langste indoor skibaan. Beginners kunnen rustig oefenen op het beginnersgedeelte terwijl ervaren sporters direct naar de top kunnen met een lopende band. Naast het skiën en snowboarden is het hier ook mogelijk om te rodelen, paintballen, skydiven en klimmen. Genoeg plezier voor iedereen!

Snowvalley in Peer (België)

Ook onze zuiderburen hebben een aantal leuke pistes waar jij een dagje naartoe kunt gaan. Snowvalley in Peer is er hier eentje van. Dit is tevens de grootste indoor skihal van de twee. Tegenwoordig worden er bijvoorbeeld ook indoorwedstrijden gehouden en beginners kunnen een afdaling maken van de 100 meter lange oefenpiste.

Daarnaast is er hier ook een funpark te vinden waar freestylers helemaal los kunnen gaan. Het biedt een aantal boxes, rails en een big air waardoor je uren plezier kan hebben tijdens het indoor skiën en snowboarden.

Aspen in Antwerpen (België)

Naast Snowvalley is er ook nog Aspen, dat gelegen is in Antwerpen. Dit is een van de nieuwere skipistes waar je het hele jaar door een afdaling kunt maken. Deze indoor skibaan is dagelijks van 9 uur 's ochtends tot 11 uur 's avonds geopend. Daarnaast kunnen beginners ook naar een school gaan waar je onder professionele begeleiding het skiën of snowboarden aangeleerd krijgt.

Terug naar Skiën
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...