Wintertrex wintersport aanbieding!

De wasinstructies van ski handschoenen

Sommige wintersport handschoenen komen met liners. Dit zijn binnenste onderhandschoenen die dienen als extra isolatie. Zorg dat je de liners uit je handschoen haalt voordat je deze gaat wassen. Let ook op, niet iedere handschoen heeft liners en is het dus ook niet mogelijk deze er uit te halen. Laat de handschoenen zo en draai ze nooit binnenstebuiten.

Gebruik geen gewoon wasmiddel wanneer je waterproof items gaat wassen. Deze zal ervoor zorgen dat de waterproof laag minder effectief wordt waardoor water de kans krijgt in de poriën van je handschoenen te gaan zitten. In de speciaalzaak of online zijn wasmiddelen te vinden die geschikt zijn voor het wassen van ski kleding waaronder ook handschoenen. Dit wasmiddel zorgt er niet voor dat de handschoen waterproof wordt, maar beschadigd de waterproof laag die er op zit ook niet.

Wanneer je je handschoenen gaat wassen is het aangeraden om je handschoenen opnieuw waterproof te maken. Dat kan je heel gemakkelijk doen met behulp van een waterproof spray. Behandel alleen de buitenkant van je handschoenen met de spray. Zorg ook dat je alles meeneemt niks geen stukjes handschoen overslaat.

Heb jij handschoenen met stukken leer er in? Scroll dan een stukje omlaag voor de wasinstructies voor leren handschoenen. Deze normale wasinstructies kunnen schadelijk zijn voor leer.

Stappenplan

1. Wanneer je je handschoenen in de wasmachine wast, i s het verstandig deze een keer leeg te laten draaien zodat alle wasmiddel restanten er uit zijn. Hierna doe je je speciale wasmiddel voor handschoenen in de wasmachine.

2. Stop je handschoenen in een waszakje zodat deze minder snel kunnen beschadigen in de wasmachine. Deze zakjes zijn bijvoorbeeld bij de drogist verkrijgbaar.

3. Kijk op het waslabel op hoeveel graden je de handschoenen mag wassen en hou deze temperatuur aan. Kies hierbij voor een zo mild mogelijk programma.

4. Wanneer de handschoen gewassen is kan je deze voorzichtig uitdrukken zodat het overtollige water er uit loopt. Kijk uit met het uitwringen van je handschoenen, dit zou ze nog al eens kunnen beschadigen.

5. Nu laat je je handschoenen het liefst op een warme plek drogen. Ben je van plan ze op te hangen, doe dit dan vooral met de vingertoppen naar boven zodat het water hier niet in verstopt kan raken.

Je kan de handschoenen natuurlijk ook schoonmaken met de hand. Vul een bak met warm water en doe hier het speciale wasmiddel bij. In dit sopje schrob je je handschoenen schoon. Zorg wanneer je klaar bent dat je het wasmiddel goed uit de handschoen hebt gehaald met schoon water.

Wist je dat je op een indoor skibaan ook verplicht ski handschoenen moet dragen? 

Leren ski handschoenen wassen

Sommige wintersporters die skiën of snowboarden, hebben leren ski handschoenen. Deze hebben speciale aandacht nodig. Heb jij ski handschoenen van leer, met leren handpalmen, vingers of andere vlakken? Stop deze dan vooral niet in de wasmachine.

Stappenplan leren ski handschoenen wassen

1. Om de leren handschoenen schoon te maken gebruik je een vochtige doek of washandje. Stop nooit de handschoen helemaal onder water.

2. Voor het grondig schoonmaken van je leren handschoenen kan je een speciaal leer schoonmaakmiddel gebruiken zoals een spray. Deze spray je op de leren plekken en wrijf je goed in met een schone doek. Dit middel hoef en moet je dus ook nooit afspoelen. Let er op dat je de spray niet op de stoffen plekken sprayt. Dit zou mogelijk vlekken kunnen achterlaten.

3. Laat de handschoenen drogen door ze ergens neer te leggen waar ze niet worden blootgesteld aan de zon. Het is afgeraden om de handschoenen in de droger te doen of boven een hitte plek te hangen.

4. Zodra de handschoenen volledig droog zijn, kan je ze behandelen met een leer wax of polish om je handschoenen waterproof te houden. Ook helpt dit om het leer mooi te houden zonder dat er al te veel scheuren in komen. Vermijd hierbij weer de plekken die niet van leer gemaakt zijn.

Ook handschoenen van het merk Reusch hebben vaak leren oppervlakken waardoor je deze niet in de wasmachine mag doen. Let op de wasinstructies van de handschoen zelf en vet het leer regelmatig in of gebruik hier een impregneerspray voor. Op deze manier blijven de handschoenen het langst mooi en heb je er nog jaren wintersportplezier van!

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...