Wintertrex wintersport aanbieding!

Ski's: Drogen en onderhoud

Zelfs als de afdalingen voorbij zijn, blijft het werk aan de gang. Na een dag op de pistes is het belangrijk je ski's grondig te drogen, met speciale aandacht voor de stalen randen, waar roest het meeste kans maakt. Het is noodzakelijk om de sneeuw en ijsresten uit de bindingen te verwijderen en ze te drogen.

Onderhoudsset voor ski's

Een goede onderhoudsset voor ski's is een verstandige investering. Zo'n set bevat normaal gesproken bestanddelen om je ski's te waxen en slijpen om de prestaties te verbeteren en schade te voorkomen.


Correcte opslag van skibenodigdheden

Aan het einde van het ski-seizoen, zorg ervoor dat je uitrusting goed schoon en droog is voordat je het opbergt. Beschermende tassen voor ski's en skischoenen bieden extra weerstand tegen vocht, stof en krassen.

UV-stralingsbescherming

UV-straling kan funest zijn voor skimateriaal. Bescherm je skischoenen en ander materiaal door ze op te bergen in een verduisterde ruimte.

Skischoenen: Droging en vormbehoud

Je skischoenen goed drogen na een dag skiën is cruciaal om ze in topconditie te houden. Trek de binnenste boten of 'liners' uit de schaal van de skischoen om een grondige droging te garanderen.

Nare geurtjes voorkomen

Niemand houdt van stinkende skischoenen. Bacteriën gedijen in de warme en vochtige omgeving van een skischoen. Door lucht drogen en gebruik van schoen-deodorant kun je deze vervelende geurtjes bestrijden.

Onderhoud van skikleding

Skikleding moet regelmatig worden gewassen, vooral na intensief skiën. Gebruik hiervoor een zachte cyclus op je wasmachine en volg de instructies op het wasetiket van het kledingstuk nauwkeurig op.

Impregneren van skikleding

Het is raadzaam om je skikleding te impregneren nadat het gewassen is. Een goede impregnering houdt het materiaal waterdicht en ademend.

Onderhoud van skibril

Maak de glazen van je skibril regelmatig schoon met een microvezeldoekje en zorg dat ze altijd goed droog zijn voordat je de bril opbergt. Beschermende hoezen of tassen kunnen lenskrassen voorkomen.

Skihandschoenverzorging

Skihandschoenen, vooral lederen, vereisen speciale zorg. Ook zij kunnen worden gewassen en geïmpregneerd voor waterbestendigheid.

Skihelm verzorging

Inspecteer je helm regelmatig op scheuren of andere schade. Helm schuimstoffen verslechteren met verloop van tijd, dus je helm moet ongeveer elke vijf jaar, of eerder bij een ongeluk, worden vervangen.

Onderhoud van gadgets: Batterijen en accu's

Juiste zorg voor je ski-gadgets kan ook hun levensduur verlengen en hun prestaties optimaliseren. Verwijder batterijen uit apparatuur voor de zomeropslag om mogelijke schade door lekken te voorkomen.

Door bovenstaande stappen te volgen, kun je ervan verzekerd zijn dat je skimateriaal goed onderhouden is en klaar voor een ander seizoen plezier op de hellingen!

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...