Wintertrex wintersport aanbieding!

Skistokken: twee doeleinden

Een groot deel van de skiërs zweert bij het gebruik van skistokken. Dit is ook niet zo gek. Skistokken hebben namelijk twee functionaliteiten. Als eerste geven ze de skiër meer balans wanneer deze dreigt te vallen. Daarnaast geeft het ook een stuk mobiliteit. Zwaartekracht is soms niet genoeg om ervoor te zorgen dat jij op je ski's blijft of komt te staan. Skistokken kunnen ervoor zorgen dat je net dat extra zetje krijgt. Ook met de balans heb je een groot voordeel wanneer je skistokken gebruikt. Ze bieden balans wanneer je staat te wachten op de skilift en zorgen er zelfs voor dat je in ritme blijft met het maken van je bochten. Nu hoor ik je al vragen; “welke stokken heb ik dan nodig”? Gelukkig bieden we je hier alle informatie aan.

Welke lengte moeten mijn skistokken zijn?

Als eerste ga je kijken naar de lengte van je skistokken. Deze moeten namelijk goed op maat zijn zodat je optimaal gebruik kunt maken van de stokken. Maar hoe vind je de juiste lengte? De traditionele wijze gaat zeer gemakkelijk. Als eerste zorg je ervoor dat de skistokken met de onderkant boven staan. Pak de skistok vast net onder de teller. De teller van de skistokken moet ervoor zorgen dat je armen zich in een hoek van 90 graden bevinden. Je armen bevinden zich hierbij aan de zijkanten van je lijf. Pak hierna een centimeter en peet de afstand van de onderkant van je hand tot aan de vloer op. Nadat je dit gedaan hebt, voeg je 5 centimeter toe en weet je wat je ideale lengte is.

Sommige skiërs vinden het echter prettiger om hun skistokken iets korter of langer te houden. Ben je een ervaren skiër of ga je stokken kopen voor een ander? Vraag dan altijd naar de maat en de voorkeuren. Hierdoor is de kans op miskoop vele malen kleiner.


Welke maat skistokken

Je kan ook aan de hand van je lichaamslengte de maat van de skistokken ontdekken. Online vind je hier vele maattabellen van. Vaak is er namelijk bij je lengte een bepaalde maat die je aan kunt houden. Wij geven je hieronder ook een maattabel zodat je een idee krijgt welke maat skistokken je nodig hebt.

Je lengte

Lengte van de skistok

Je lengte

Lengte van de skistok

Tot 115 cm

75 cm

155 tot 165 cm

105 cm

115 tot 120 cm

80 cm

165 tot 170 cm

110 cm

120 tot 125 cm

85 cm

170 tot 180 cm

115 cm

125 tot 135 cm

90 cm

180 tot 185 cm

120 cm

135 tot 140 cm

95 cm

185 tot 190 cm

130 cm

140 tot 155 cm

100 cm

190 cm en groter

135 cm

Online of in de winkel skistokken kopen?

Tegenwoordig kun je zowel online als in de winkel skistokken kopen. Ieder heeft zo zijn eigen voordelen. Het online kopen van skistokken zorgt ervoor dat je geen kostbare tijd verliest en bij aankomst direct kunt beginnen met je eerste afdaling. Het grote nadeel is wel dat het voor kan komen dat de skistokken onjuist zijn waardoor je verplicht bent om nieuwe te kopen. Wij raden je dan ook aan om de skistokken op de wintersportbestemming te kopen. Er zijn vele winkels waar ervaren personeel je kan helpen met het vinden van de juiste stokken.

Terug naar Skiën
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...