Wintertrex wintersport aanbieding!

De uitrusting

Laten we beginnen bij de jas en broek. De jas die je aan zult hebben, is een waterdichte microvezel jas die goed ventileert naar buiten toe maar ook isoleert naar binnen toe. Met zo een type jas zul je niet klam gaan zweten en het ook zeker niet koud krijgen. De meeste wintersportjassen overigens niet dik aanvoelen aangezien dit microvezeljassen zijn. Laat je dus niet om de tuin leiden door de dikte van de jas. Vaak is het zo, des te dikker des te goedkoper, en des te dunner, hoe duurder. Met andere woorden: een dunne jas hoeft niet koud te zijn. Laat je hierover goed informeren bij een speciaalzaak. Ditzelfde geldt voor de ski- of snowboardbroek.

Voorkom kou met thermokleding

Neem ook altijd thermo ondergoed mee voor de écht koude dagen. Dit is de eerste laag die je aantrekt boven je ondergoed. Je draagt thermokleding strak op de huid voor de juiste werking. Draag nooit een katoenen pully over thermokleding heen. Katoen heeft namelijk de eigenschap om goed vocht op te nemen. Dit is prima als je de vaat staat af te drogen maar niet voor functionele sportkleding. U zult hierdoor namelijk koud worden en dat is niet de bedoeling. Dit geldt ook voor de ski- en snowboardkousen. Investeer in een paar goede kousen, dit betaalt zich dubbel en dwars terug via het genot op de piste.


Bespaar op je wintersport outfit

Je kunt natuurlijk ook een hoop kosten besparen door de uitrusting de eerste keer eens van iemand te lenen. Dit bespaart je veel geld en achteraf weet je precies welke kleding je wilt en hoe iets aanvoelt.

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...