Wintertrex wintersport aanbieding!

Waar op letten bij aanschaf handschoenen of wanten

De handschoen heeft de laatste paar jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Dit komt mede door de touchscreen telefoons. Om deze te bedienen met handschoenen aan, hebben ze bij veel modellen handschoenen in de vingertoppen een bepaald materiaal geweven. Dit is allemaal leuk, maar uiteindelijk moet je de basisfuncties niet uit het oog verliezen, namelijk dat de handschoenen je handen warm moeten houden en beschermen. Verschillende materialen zorgen ervoor dat handen droog blijven en worden beschermd tegen kou en andere natuurlijke elementen zoals sneeuw en regen, maar ook zeker bescherming beiden bij vallen.

Lees ook onze blog over ski handschoenen wassen

Verschillende materialen bij ski handschoenen

Gore-Tex is een materiaal welke waterdicht is en ook nog eens ademende eigenschappen heeft. Je handen zijn tijdens het skiën lichaamsdelen die veel zweten en als je dan ook nog eens een handschoen hebt die té dicht is en niet goed ventileert, resulteert dat in koude handen. Nog een tip is om de juiste maat te kopen. Een te kleine handschoen zal ook koud gaan aanvoelen omdat er geen luchtcirculatie rond de vingers kan plaatsvinden.

Simpatex is een naam die je misschien niet direct kent, maar dit materiaal zit wel degelijk in vele handschoenen en wanten. Het wordt dan onder eigen naam uitgegeven en op deze manier hoeft het merk er geen licentiekosten over te betalen, zoals wel het geval is bij Gore-Tex. Daarom zijn Gore-Tex handschoenen veelal een stuk duurder, aangezien zij selectief uitkiezen met welk merk zij een samenwerking aangaan. Over het algemeen kun je dus zeggen dat Simpatex een prima alternatief is voor handschoenen met Gore-Tex. De ventilatie is prima, maar de waterdruppels zijn te groot om door het materiaal heen te kunnen, waardoor je handen dus droog blijven.

Nylon/Polyester handschoenen zijn over het algemeen goedkoper, zijn niet waterdicht maar wel prima waterafstotend. Nylon en polyester wordt in heel veel handschoenen gebruikt en het resultaat is prima. Belangrijk bij deze handschoen is de voering. Hier kun je veelal zeggen: hoe duurder de polyester handschoenen, des te beter het ademend vermogen zal zijn.


Snowboard handschoenen

Dan hebben we nog de snowboard handschoen. Waar een skiër het snelst zijn knieën bezeert, zijn bij snowboarders de polsen het kwetsbaarst. Wil je dus optimale bescherming tegen blessures? Zorg er dan voor dat je snowboard handschoenen kiest die een balein over de pols hebben lopen. Dit is een harde kunststof kap die ervoor zorgt dat je pols extra steun krijgt. Om dit op te vangen, heb je meer stevigheid nodig om de pols zodat deze niet zal breken bij een val. De meest voorkomende blessure bij de snowboarders is namelijk het breken van de pols.

Dus mocht je gaan snowboarden, dan is het zeer raadzaam om een goede snowboard handschoen aan te schaffen.

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...