Wintertrex wintersport aanbieding!

Eet vooral niet te weinig

Als je gaat skiën of snowboarden is het belangrijk om voldoende energie binnen te krijgen. Een goede makkelijk verteerbare maaltijd vooraf is, naast opwarm oefeningen, daarom aan te raden. Op de piste zelf is het belangrijk om regelmatig te eten en te drinken om je energielevel op peil te houden. Voedingstoffen die je nodig hebt tijdens het skiën of snowboarden zijn koolhydraten, eiwitten en vetten. Koolhydraten helpen je om je spieren te vullen met energie, terwijl eiwitten helpen bij het herstel van beschadigde spieren. Vetten zorgen ervoor dat je lichaam langer verzadigd is en voorkomen dat je honger krijgt.

Vergeet ook niet te drinken

Om een goede lange dag op de piste te kunnen staan, is het dus belangrijk om voldoende energie binnen te krijgen. Ook is het van belang dat je voldoende drinkt.  Wanneer je uitdroogt raak je sneller vermoeid en word je gevoeliger voor blessures. Goed hydrateren is daarom erg belangrijk. Het is aan te raden om elk uur ongeveer 250 ml water of sportdrank te drinken.


Zorg altijd voor wat verzadigende tussendoortjes

Als je weet dat je een lange dag skiën of snowboarden hebt, is het fijn om wat extra supplementen in te nemen. Voedingssupplementen stop je eenvoudig in je tas en kun je snel innemen op het moment dat jij dat nodig hebt. Vooral als je niet lang in de gondel zit en snel door wilt, is dat erg prettig. Denk bijvoorbeeld aan een paar mueslirepen of andere gezonde snacks. Extra tip: ga voor de beste eiwitrepen en voed je lichaam direct met goede voedingsstoffen voor je spierherstel.

Herstel na het skiën of snowboarden

Na een intensieve dag skiën of snowboarden is het erg belangrijk dat je je spieren voorziet van de juiste voedingsstoffen & supplementen om de volgende dag weer te kunnen knallen. Zoek voordat je op wintersport gaat de beste eiwitshake voor jouw lichaam en zorg dat je iedere dag na het skiën of snowboarden direct een eiwitshake nuttigt. Dan zorg je dat je minder last krijgt van spierpijn en je spieren zo snel mogelijk klaar zijn voor de volgende dag!

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...