Wintertrex wintersport aanbieding!

Een goede gezondheid tijdens het skiën

Je leeft waarschijnlijk al weken toe naar het ultieme moment; die eerste afdaling tijdens de wintersport. Je voelt de adrenaline door je aderen stromen en na afloop geniet van het heerlijke eten en af en toe een lekker drankje. Ideaal natuurlijk, maar je lichaam krijgt tijdens de wintersport veel te verduren. Zo heeft je lichaam ineens te maken met een lagere temperatuur en hogere inspanning. Het is dan ook belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Bijvoorbeeld door voor je gaat skieen of snowboarden eerst je spieren wamt te laten worden met oefeningen. Ook de juiste mineralen om je lichaam te voeden zijn belangrijk. Dit is goed voor je immuunsysteem, maar ook voor spierherstel na het skiën. De meeste mineralen, zoals ijzer en calcium, krijg je binnen via de dagelijkse voeding. Toch is je lichaam niet in staat om alle mineralen op een juiste wijze om te zetten. Het is dan ook aan te raden om voldoende supplementen te slikken zodat je onbezorgd van een heerlijke wintersportvakantie kan gaan genieten.  

Creatine voor optimaal spierherstel en ultieme inspanning

Een van de mineralen die eigenlijk niet mag ontbreken is creatine. Creatine is een lichaamseigen stof dat gemaakt is van de aminozuren in het lichaam. Creatine zorgt voor een gezond en sterk immuunsysteem en zorgt ervoor dat je spieren zich snel kunnen herstellen. Hierdoor zijn je spieren snel weer klaar voor een nieuwe afdaling zonder dat je te maken krijgt met spierkramen of andere pijntjes. Spierpijn is natuurlijk niet te voorkomen, maar laat andere pijnen je ski-ervaringen niet verpesten. Creatine is een lichaamseigen stof dat kan worden omgezet vanuit je dagelijkse voeding. Hoewel creatine dus altijd in je lichaam aanwezig is, zijn de hoeveelheden vaak niet hoog genoeg om er ook daadwerkelijk gezondheidsvoordelen uit te halen. Het is dan ook aan te raden om creatine in te nemen als supplement. Dit kan door middel van tabletten, maar er zijn ook voldoende capsules of drankjes beschikbaar die het innemen van creatine vereenvoudigen. Twijfel je nog? Niet doen; want met de juiste supplementen weet je zeker dat je optimaal van de wintersport kan genieten.

Een juiste hoeveel mineralen en creatine zorgt dus voor een gezond lichaam dat juist tijdens een wintersport erg belangrijk is. Hoewel de mineralen vaak lichaamseigen stoffen zijn die worden omgezet vanuit je dagelijkse voeding, is het aan te raden om de mineralen in te nemen als supplementen. Niet als vervanging van je dagelijkse voeding, maar wel als aanvulling.

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...