Vegan Protein Bars: Ideaal voor Onderweg op de Piste 21-03-2024 Op de piste zijn makkelijke en voedzame tussendoortjes essentieel om je energieniveau op peil te houden en optimaal te presteren. Een uitstekende keuze voor deze momenten zijn vegan protein bars. Het Snowzone wintersport magazine is voor je gaan [...] Verwachte drukke weken wintersportseizoen 2023/2024 29-09-2023 Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen, weet elke wintersportliefhebber dat het avontuur op de piste begint. Maar zo'n wintersportavontuur kent ook uitdagingen zoals drukte. Wij helpen je een beetje: In dit artikel vind je gedetailleerde[...]
Wintertrex wintersport aanbieding!
Yoga en wintersport: verbeter je flexibiliteit en balans 24-05-2023 Yoga en wintersport lijken misschien twee totaal verschillende activiteiten, maar ze kunnen elkaar verrassend goed aanvullen. Yoga kan namelijk bijdragen aan het verbeteren van je ski- of snowboardprestaties door het vergroten van flexibiliteit, [...] Tips voor de beste uitrusting voor jouw wintersport vakantie 09-10-2022 Het komt steeds dichterbij, het skiseizoen. De speciaalzaken worden weer drukker en elke fanatieke snowboarder of skiër is langzaam op zoek naar de juiste uitrusting voor dit seizoen. Maar de keuze is zo groot, welke uitrusting is de juiste?[...] Letselschade bij een ski-ongeluk 03-05-2022 Het is zo’n beetje het vervelendste wat je kan overkomen: een ongeluk tijdens wintersport. Want je hebt je maandenlang verheugd om weer op de lange latten te kunnen staan. Als je dan tijdens één van de eerste afdalingen onderu[...] Skihelm met of zonder vizier kopen? 01-07-2020 Een helm is van groot belang wanneer je de piste af gaat. Vooral wanneer dit met grote snelheden is. Vaak dragen skiërs en snowboarders daar ook een skibril bij zodat het zicht op de piste behouden blijft. Ben je geen grote fan van skibrille[...]
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...
Wintertrex wintersport aanbieding!

Wat is skiën?

Skiën is een wintersport waarbij je op ski's van een helling glijdt, met beide voeten vast aan de ski. Het wordt meestal beoefend in landen met koud weer, op met sneeuw bedekte bergen. Skiën gaat terug tot in de oudheid, met bewijs van primitieve ski's gevonden in grotschilderingen en in Viking-resten.

Tegenwoordig is skiën een populaire recreatieve activiteit, maar ook een competitieve sport. Er zijn veel verschillende soorten skiën, waaronder alpineskiën, langlaufen, freestyle skiën en indoor skiën. Skiën is niet alleen een geweldige manier om van het winterlandschap te genieten, maar het zorgt ook voor een volledige lichaamstraining.

Om succesvol te zijn bij het skiën, is het belangrijk om balans en coördinatie te hebben, evenals kracht en uithoudingsvermogen.

Waar kun je skiën?

Skiën is een populaire wintersport waarbij mensen kunnen genieten van de sneeuw terwijl ze aan lichaamsbeweging doen. Er zijn veel plaatsen om te skiën, zowel binnen als buiten. Skigebieden zijn een populaire optie voor mensen die een dag of weekend willen genieten van de pistes. De meeste skigebieden bieden een verscheidenheid aan routes voor verschillende vaardigheidsniveaus, evenals andere voorzieningen zoals stoeltjesliften, materiaalverhuur en eten. Een van de populairste is skiën in Oostenrijk, maar voor Nederlanders is het ook leuk om te skiën in Winterberg in Duitsland. 

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer rustieke ervaring, is langlaufen een optie. Dit kan zowel op gemarkeerde paden als in open gebieden zoals velden of bossen.

Ten slotte zijn er in sommige gebieden ook indoorskifaciliteiten. Deze bieden het hele jaar door toegang tot skiën en kunnen een goede optie zijn voor beginners die de basis willen leren voordat ze buiten de piste opgaan.