Wintertrex wintersport aanbieding!

Het sneeuwmekka van de Alpen

Het uitgestrekte gebied ligt op de grens van de Oostenrijkse provincies Vorarlberg en Tirol. Arlberg is een zeer gevarieerde skiregio met zee sneeuwzekere pistes en daarnaast een groot liftennetwerk. De westelijke helft van het skigebied strekt zich uit over de dorpen Lech, Oberlech, Zurs en het gehucht Zug. De bakermatten van het moderne skiën zijn toch zeker Lech en Zurs.

Kies je voor een wintersportvakantie naar Arlberg dan kies je voor:

  • Meer dan 260 kilometers aan pistes
  • Een spectaculaire afdaling naar Zurs
  • Gezellige maar vooral bruisende après-ski.

Vele mogelijkheden

In 1906 werden in Zurs de eerste skilessen gegeven en in 1937 werd de eerste sleeplift van Oostenrijk hier in gebruik genomen. Nu staan deze dorpen er vooral om bekend vanwege hun geweldige wintersport activiteiten. Ook de jetset en de diverse koningshuizen, waaronder de Nederlandse, trekken jaarlijks vele bezoekers. De oostelijke helft is te bereiken vanuit St. Anton met de buurdorpjes St.Jakob, St. Christoph en Stuben en dit dankzij een uitmuntende skibus verbinding.

Het gebied heeft in totaal meer dan 260 kilometers aan pistes en alles is met maar een skipas te bereiken. De conditie van de pistes is doorgaans uitstekend en alle dalafdalingen zijn meestal mogelijk. Ben je een liefhebben van blauwe pistes? Dan kun je het best terecht in Lech en Oberlech. De echte fanaten van zwarte pistes of de off-piste skiërs worden in St. Anton op hun wenken bediend. Het hoogste punt van Arlberg is Vallugagrat met een hoogte van maar liefst 2811 meter! Ervaren skiërs en snowboarders kunnen hier met een berggids een spectaculaire afdaling maken naar Zurs: een must voor een geslaagde wintersportvakantie!

Naast de vele skimogelijkheden kent Arlberg ook een bruisende après-ski. Vooral in St. Anton valt er tijdens de avond vaak veel te beleven. Vervelen zul je je dan ook zeker niet tijdens je wintersportvakantie!!


Details van skigebied St. Anton am Arlberg:

Dit skigebied is erg populair bij wintersporters van over de hele wereld. Je vindt er natuurlijk Nederlanders, Oostenrijkers en Duitsers maar ook Denen, Zweden en Britten komen hier graag. De laatste jaren zien we ook steeds meer Kroatische en Poolse wintersporters in st Anton am Arlberg. Dat is niet zo gek want het 276 kilometer grote skigebied is een lust voor iedere skiër en boarder.

Van deze 276 pistekilometers zijn er 108 blauw, 138 zijn er rood en 30 zijn er zwart. Vandaar de populariteit van het skigebied van st Anton am Arlberg.

De in totaal 85 skiliften in dit skigebied zijn als volgt onder verdeeld:

  • Cabineliften en gondels: 10
  • Stoeltjesliften: 39
  • Sleepliften: 36.

Al met al zijn er weinig wachtrijen in het skigebied van st Anton am Arlberg.

Het skigebied van st Anton am Arlberg is over het algemeen relatief sneeuwzeker. Het dorp zelf ligt op 1400 meter boven zeeniveau. Het hoogste punt in het skigebied is 2800 meter boven zeeniveau.

Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...