Wintertrex wintersport aanbieding!

Een kindvriendelijke skivakantie in Oostenrijk

Wil je graag met je gezin op skivakantie gaan? Dan kun je het beste naar Oostenrijk gaan. Dit land is al een enorm populaire plek om op wintersport te gaan. Daarnaast worden er in Oostenrijk ook tal van kindvriendelijk skivakanties aangeboden. Het gezin kan kiezen uit verschillende ski-routes en ieder niveau skiër kan plezier beleven tijdens de wintersportvakantie. Je hebt als gezin ook de keuze uit diverse accommodaties waar je in kunt verblijven. 

                     << Weet jij wat de pisteregels zijn? Lees dan onze blog pisteregels eens goed door! >>

De kinderen in goede handen

Soms zijn kinderen te klein om mee de piste af te gaan. Dan wil je ze natuurlijk in goede handen achterlaten. Gelukkig kun je een keuze maken uit een groot aantal skiresorts. Al deze resorts bieden een gratis dagopvang aan en er zijn speciale crèches en nursery's waar de allerkleinsten goed verzorgd worden terwijl jij de berg af gaat. Ook voor de oudere kinderen is er genoeg te beleven binnen deze skiresorts. Zij kunnen speciale ski-lessen volgen waarbij ze een heleboel lol maken. Kinderen mogen van kleine hellingen afgaan en leren hoe ze moeten slalommen, onder bogen door moeten skiën en hoe ze moeten remmen. Daarnaast zullen ze ook de nodige sneeuwpoppen maken en drinken ze heerlijke koppen warme chocolademelk.

Skilessen worden in klassen gegeven. De klassen worden onderverdeeld in leeftijd en het niveau waarop het kind al kan skiën. Natuurlijk is het ook mogelijk om een privéles in te schakelen voor je kinderen waardoor ze op hun eigen tempo leren om te skiën.


Andere activiteiten tijdens de skivakantie

Een wintersport vakantie is veel meer dan alleen maar skiën. Je kan met je gezin ook een aantal dagen de ski's thuis laten liggen en andere activiteiten gaan doen. Zo kun je met je kind eens een dagje meedoen met de knutselclub die op het skiresort aangeboden wordt of ga eens naar een winter thema park! Als je in een chaletje zit, kun je zelfs een dagje spelletjes gaan doen of een wandeling door de natuur maken. Verder worden er ook vaak paardritten aangeboden in Oostenrijk. Maak een mooie tocht door de natuur en het witte poedersneeuw op de rug van een paard. 

                     << Ook handig: het ski meegroeiplan voor kinderen >>

Plekken die geschikt zijn voor skivakanties met kinderen

Binnen Oostenrijk worden er vele verschillende plekken aangeboden die enorm kindvriendelijk zijn. Toch zijn er een aantal populaire plekken die erg in trek zijn bij gezinnen. Zo kun je een bezoek brengen aan het skigebied Fieberbrunn waar een groot aantal blauwe pistes te vinden zijn, zodat je samen met je kind de afdaling in kan zetten.

Je kan er ook voor kiezen om naar het skidorp Lermoos te gaan. Het dorp is erg gemoedelijk en heeft een klein centrum. Dit is erg aangenaam voor kinderen. Zij kunnen goed slapen en zullen vol energie weer aan de volgende dag kunnen beginnen. 

Wil je op skivakantie met je kinderen en staat de vakantie compleet in het teken van skiën? Dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan het skidorp Serfaus. Dit skidorp ligt in een skidomein dat erom bekend staat als het meest kindvriendelijke skigebied van Oostenrijk. Dit is zichtbaar door de diverse activiteiten naast het skiën. Kinderen kunnen naar een kinderpretpark gaan, spelen bij een kinderclub en zelfs een bezoek brengen aan een echt kinderrestaurant. Zo zijn de kinderen uren zoet en kun jij gerust een paar afdalingen doen!

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...