Indoor skibaan 22-07-2019 Ga je niet op wintersport of wil je in de zomer graag weer even op de latten of het snowboard staan? Dan is een indoor skibaan bij je in de buurt dé oplossing. Een indoor skihal is er in meerdere vormen, maar bieden je allemaal de mogelijk[...] Skiën of snowboarden? 09-07-2019 Ga jij voor het eerst op wintersport? Dan zul je vast wel nagedacht hebben of je gaat skiën of snowboarden. Kies je snowboarden of skiën? De discussie welke wintersport "beter" is, lijkt geen einde te hebben. Toch blijft[...]
Welke kleur lens in je skibril? 28-06-2019 Je gaat lekker op wintersport, en neemt onder andere mee: je skibril! Maar er is oh zo veel keuze. Niet alleen op het gebied van merk, formaat en soort, maar ook op het gebied van kleur lenzen. Dus wij geven je hier antwoord op de vraag: wel[...] Skibril of zonnebril op wintersport? 25-06-2019 Tegenwoordig kun je het hele jaar door op wintersport. De vraag is echter: ga jij voor mooie snow goggles, oftewel een skibril? Of kies je voor een flashy zonnebril? Wij zetten alle voors, tegens en tips voor je op een rijtje. Bescherm je ogen[...] Veiligheid tijdens de wintersport 12-06-2019 Veiligheid staat altijd voorop. Dit is ook het geval wanneer je op wintersport gaat. Daarom hebben wij een aantal tips met betrekking tot veiligheid voor je. Eigen veiligheid eerst Veiligheid begint natuurlijk met hele simpele dingen zoals [...] Pisteregels 05-05-2019 Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Om alles op de piste toch zoveel mogelijk in goede banen te leiden heeft de FIS de 10-pisteregels opgesteld. Ben jij al op de hoogte van deze regels? Deze bieden een houvast aan iedereen die een winterspo[...]
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop

Wat is skiën?

Skiën is een wintersport waarbij je op ski's van een helling glijdt, met beide voeten vast aan de ski. Het wordt meestal beoefend in landen met koud weer, op met sneeuw bedekte bergen. Skiën gaat terug tot in de oudheid, met bewijs van primitieve ski's gevonden in grotschilderingen en in Viking-resten.

Tegenwoordig is skiën een populaire recreatieve activiteit, maar ook een competitieve sport. Er zijn veel verschillende soorten skiën, waaronder alpineskiën, langlaufen, freestyle skiën en indoor skiën. Skiën is niet alleen een geweldige manier om van het winterlandschap te genieten, maar het zorgt ook voor een volledige lichaamstraining.

Om succesvol te zijn bij het skiën, is het belangrijk om balans en coördinatie te hebben, evenals kracht en uithoudingsvermogen.

Waar kun je skiën?

Skiën is een populaire wintersport waarbij mensen kunnen genieten van de sneeuw terwijl ze aan lichaamsbeweging doen. Er zijn veel plaatsen om te skiën, zowel binnen als buiten. Skigebieden zijn een populaire optie voor mensen die een dag of weekend willen genieten van de pistes. De meeste skigebieden bieden een verscheidenheid aan routes voor verschillende vaardigheidsniveaus, evenals andere voorzieningen zoals stoeltjesliften, materiaalverhuur en eten. Een van de populairste is skiën in Oostenrijk, maar voor Nederlanders is het ook leuk om te skiën in Winterberg in Duitsland. 

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer rustieke ervaring, is langlaufen een optie. Dit kan zowel op gemarkeerde paden als in open gebieden zoals velden of bossen.

Ten slotte zijn er in sommige gebieden ook indoorskifaciliteiten. Deze bieden het hele jaar door toegang tot skiën en kunnen een goede optie zijn voor beginners die de basis willen leren voordat ze buiten de piste opgaan.