Skibindingen koopgids 21-10-2019 Je bindingen zijn bedoeld om je schoenen aan je ski lat te bevestigen. Tijdens het skiën moeten de bindingen weerstand bieden zodat ze niet zomaar los kunnen schieten. Maak je een lelijke val of kom je net wat ongelukkig terecht? De afstand [...] De juiste ski lengte kiezen 18-10-2019 Wanneer je op wintersport gaat, wil je jezelf zo goed mogelijk voorbereiden. Als beginnende skiër kan het uitzoeken van de juiste ski's als lastig worden ervaren. Wat voor soort ski's heb je precies nodig, en nog belangrijker welke l[...]
Ski's waxen: zo werkt het! 14-10-2019 Het waxen van je ski's moet zorgvuldig gedaan worden, zodat je een groot aantal afdalingen soepel kunt maken. Je ski's kun je daarnaast nooit genoeg waxen. Het regelmatig waxen zorgt ervoor dat je sneller de berg af kunt gaan maar het zor[...] Skibroek koopgids 16-09-2019 Een belangrijk onderdeel tijdens je wintersport is toch wel je kleding, en dan met name je skibroek. Of je nou in volle vaart verschillende afdalingen neemt of in de lift zit onderweg naar de top: jouw skibroek is continu bezig met het warm [...] Skihelm maat & pas tips 11-09-2019 Wanneer jij op zoek gaat naar een skihelm, in de winkel of misschien wel online, is het belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent en welke maat helm je precies nodig hebt. In deze blog helpen wij jou bij het uitzoeken van een maat helm zod[...] Oefeningen voor skiërs / snowboarders 03-09-2019 De winterperiode komt er weer aan, en dit betekent tijd voor wintersport. Één of twee weken lang actief doen met je ski's op de piste en ondertussen genieten van het prachtige uitzicht en de met sneeuw bedekte bergen. Of je nou [...]
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop

Wat is skiën?

Skiën is een wintersport waarbij je op ski's van een helling glijdt, met beide voeten vast aan de ski. Het wordt meestal beoefend in landen met koud weer, op met sneeuw bedekte bergen. Skiën gaat terug tot in de oudheid, met bewijs van primitieve ski's gevonden in grotschilderingen en in Viking-resten.

Tegenwoordig is skiën een populaire recreatieve activiteit, maar ook een competitieve sport. Er zijn veel verschillende soorten skiën, waaronder alpineskiën, langlaufen, freestyle skiën en indoor skiën. Skiën is niet alleen een geweldige manier om van het winterlandschap te genieten, maar het zorgt ook voor een volledige lichaamstraining.

Om succesvol te zijn bij het skiën, is het belangrijk om balans en coördinatie te hebben, evenals kracht en uithoudingsvermogen.

Waar kun je skiën?

Skiën is een populaire wintersport waarbij mensen kunnen genieten van de sneeuw terwijl ze aan lichaamsbeweging doen. Er zijn veel plaatsen om te skiën, zowel binnen als buiten. Skigebieden zijn een populaire optie voor mensen die een dag of weekend willen genieten van de pistes. De meeste skigebieden bieden een verscheidenheid aan routes voor verschillende vaardigheidsniveaus, evenals andere voorzieningen zoals stoeltjesliften, materiaalverhuur en eten. Een van de populairste is skiën in Oostenrijk, maar voor Nederlanders is het ook leuk om te skiën in Winterberg in Duitsland. 

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer rustieke ervaring, is langlaufen een optie. Dit kan zowel op gemarkeerde paden als in open gebieden zoals velden of bossen.

Ten slotte zijn er in sommige gebieden ook indoorskifaciliteiten. Deze bieden het hele jaar door toegang tot skiën en kunnen een goede optie zijn voor beginners die de basis willen leren voordat ze buiten de piste opgaan.