Een meegroeiplan voor kinderen 16-12-2019 Ski's kunnen een heleboel geld kosten. Vooral wanneer je deze voor je kinderen koopt. Je kind groeit, en om de zoveel jaar zul je dus een nieuw paar moeten kopen, waardoor het kopen van deze benodigdheden erg prijzig kan worden[...] Skischoenen koopgids 25-11-2019 Binnenkort op wintersport en van plan skischoenen aan te schaffen? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten om skischoenen uit te kiezen waar jij de gehele wintersport fijn mee kunt skieën. Lees in onze koopgids meer over skischo[...]
Tips kopen ski jas 18-11-2019 Als je op wintersport gaat, neem je een aantal handige en essentiële spullen mee. Natuurlijk mag jij je skischoenen, ski's en stokken niet vergeten. Om het niet koud te krijgen is een goede ski jas onmisbaar bij je ski outfit. Het kan la[...] Je skischoenen passend en comfortabel maken 11-11-2019 Skischoenen zijn essentieel voor je ski trip. Plezier is gegarandeerd wanneer deze goed zitten. Helaas is het af en toe nodig om een nieuw paar skischoenen aan te schaffen. Hoe zorg je er dan voor dat je skischoenen passend en comfortabel zitten?[...] Skistokken maat gids 06-11-2019 Beginnende skier? Dan kunnen skistokken handig zijn! Weet jij welke maat skistokken je nodig hebt? In deze blog lees je meer over de perfecte lengte van je skistokken.  Skistokken: twee doeleinden Een groot deel van de skiërs zwee[...] Ski's kopen tips 28-10-2019 Zo simpel als twee latten is het vandaag de dag niet meer. Ski's zijn in allerlei verschillende soorten lengtes, breedtes en uitvoeringen te verkrijgen. Ze hebben allemaal weer hun eigen specialiteiten waardoor er voor iedere skiër wel e[...]
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop

Wat is skiën?

Skiën is een wintersport waarbij je op ski's van een helling glijdt, met beide voeten vast aan de ski. Het wordt meestal beoefend in landen met koud weer, op met sneeuw bedekte bergen. Skiën gaat terug tot in de oudheid, met bewijs van primitieve ski's gevonden in grotschilderingen en in Viking-resten.

Tegenwoordig is skiën een populaire recreatieve activiteit, maar ook een competitieve sport. Er zijn veel verschillende soorten skiën, waaronder alpineskiën, langlaufen, freestyle skiën en indoor skiën. Skiën is niet alleen een geweldige manier om van het winterlandschap te genieten, maar het zorgt ook voor een volledige lichaamstraining.

Om succesvol te zijn bij het skiën, is het belangrijk om balans en coördinatie te hebben, evenals kracht en uithoudingsvermogen.

Waar kun je skiën?

Skiën is een populaire wintersport waarbij mensen kunnen genieten van de sneeuw terwijl ze aan lichaamsbeweging doen. Er zijn veel plaatsen om te skiën, zowel binnen als buiten. Skigebieden zijn een populaire optie voor mensen die een dag of weekend willen genieten van de pistes. De meeste skigebieden bieden een verscheidenheid aan routes voor verschillende vaardigheidsniveaus, evenals andere voorzieningen zoals stoeltjesliften, materiaalverhuur en eten. Een van de populairste is skiën in Oostenrijk, maar voor Nederlanders is het ook leuk om te skiën in Winterberg in Duitsland. 

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer rustieke ervaring, is langlaufen een optie. Dit kan zowel op gemarkeerde paden als in open gebieden zoals velden of bossen.

Ten slotte zijn er in sommige gebieden ook indoorskifaciliteiten. Deze bieden het hele jaar door toegang tot skiën en kunnen een goede optie zijn voor beginners die de basis willen leren voordat ze buiten de piste opgaan.