Wintertrex wintersport aanbieding!

Thuis je skischoenen aanpassen

Je hoeft gelukkig geen grote bedragen uit te geven voor je skischoenen op maat. Er zijn een aantal handelingen die ervoor zorgen dat jij je skischoenen heerlijk comfortabel kunt maken. Wij geven je daarom een aantal tips en handelingen die ervoor zorgen dat je makkelijk je schoenen in stapt en comfortabel de berg af kunt gaan.

1. Het dichtmaken van de skischoenen
Heb je een probleem met het dichtmaken van je skischoenen? Dan ben je niet de enige. Vaak ligt het probleem bij de bovenste sluiting. Deze lijkt vaak te strak te zitten waardoor je de buckle ladder moet verschuiven. Dit gaat vaak stroef. Maak daarom gebruik van een inbussleutel die bijgeleverd wordt met de schoenen. Ben je deze sleutel kwijt? Dan kun je een een Philips schroevendraaier gebruiken.

                      Meer weten over verschillende skibindingen? Lees dan onze skibindingen koopgids!

2. Het vinden van de perfecte spanning tussen de sluitingen
Het komt veelvuldig voor dat schoenen de los of te strak vastgemaakt worden. Gelukkig hebben de meeste laarzen micro-verstelbare gespen. Hiermee kun je de gespen met de klok meedraaien zodat het draad strakker getrokken wordt. Draai je tegen de klok in? Dan draai je de gespen losser. Door dit langzaam te doen, zul je zelf ervaren welke afstelling het beste voor je werkt.

3. De bovenste gesp zit te strak
De meeste skischoenen hebben een bescherming bij de kuit of een verstelbare spoiler. Deze zorgen ervoor dat je schoen aangenaam aan zit. Deze zijn verstelbaar of uitneembaar waardoor je meer ruimte kunt creëren. Heb je hierna nog last van je gespen? Dan kun je ook de ladder aanpassen. Let wel op dat je dan een schroef los moet maken om deze aan te kunnen passen.

4. de skischoen biedt niet genoeg steun
De standaard zolen die bij de skischoenen worden geleverd, bieden meestal niet genoeg steun. Daarnaast zullen ze ook niet gevormd zijn naar de vorm van je voet. Heb je vaak last van je voeten? Dan kun je het beste gebruik maken van een aangepaste schoenzool. Er zijn speciale zolen die je zelf naar behoren kan maken of je kan langs gaan bij een podotherapeut. 

Laat je helpen in de wintersport speciaalzaak

Niet alleen jij kunt iets doen aan hoe comfortabel je skischoen zit. Ook de professionals in de winkel kunnen je helpen. Zij kunnen ervoor zorgen dat de skischoenen op maat gemaakt worden. Hierdoor wordt hij helemaal naar je voet gemaakt. Als eerste kunnen ze ervoor zorgen dat de schoenzool naar je voetenbed gemaakt wordt.

Daarnaast is het ook nodig om de rand van de schoen goed te plaatsen. Dit kunnen ze in de winkel voor je doen. Het beste is wanneer de schoen in een neutrale stand netjes overloopt en nergens in je been duwt. Sommige schoenen kunnen aangepast worden. Echter is dit niet bij iedere schoen zo. In de winkel zullen ze je hier verder mee helpen.

In de winkel kunnen ze je ook op een andere manier helpen met het neutraliseren van de stand. Dit doen ze door canting. Canting is letterlijk het verzetten of een andere houding geven aan de skischoen. Het kantelen van de schoen doen ze bijvoorbeeld door een stuk materiaal tussen de bindingen en de skischoenen te plaatsen. Doe dit nooit zelf thuis. Het vergt kennis en kunde om dit fatsoenlijk uitgevoerd te krijgen. 

Als laatste kan de buitenkant van de skischoen aangepast worden. Het harde plastic kan er namelijk voor zorgen dat je druk op je botten krijgt. Dit kan voor extra irritaties zorgen en uiteindelijk zelfs tot problemen leiden. Gelukkig kan de hardshell van de skischoen gemodificeerd worden. Er wordt dan een stuk van het plastic weg geslepen of verbogen door het opwarmen van het plastic. Het aanpassen van de buitekant wordt vaker gedaan doordat je last hebt van eeltknobbels, botsporen, gevoelige plekken door een operatie en het kleiner maken van de schoen om prestaties te verbeteren.

Terug naar Skiën
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...