Wintertrex wintersport aanbieding!

Waarom een goede rugzak belangrijk is

Als wintersporter zijnde weet je dat er een grote hoeveelheid spullen mee gaat op de piste. Wanneer het je eerste wintersport is, is het belangrijk dat je je hier bewust van bent. Tijdens de wintersport zal je ongeacht een lange tocht gaan maken. Je bent dan blij als je wat lekkers hebt ingepakt om even bij te tanken voor extra energie. Ondanks dat de gebieden bedekt zijn met prachtig vers gevallen sneeuw schijnt de zon er in de meeste gevallen ook. Zorg er daarom voor dat je ook een zonnebril inpakt voor op het terras. Of wat dacht je van een muts wanneer de helm afgaat en je toch lekker warm wil blijven. Zo valt er nog heel wat meer in te pakken voordat je op pad gaat.

Kies een geschikte ski- en snowboard rugzak

Een geschikte ski- en snowboard rugzak voldoet aan een aantal eisen. Tijdens de wintersport is het belangrijk dat je rugzak optimale bewegingsvrijheid kan bieden. Zorg er daarom voor dat je een compacte en comfortabele rugzak uitkiest. Omdat je aardig wat spullen mee neemt in de rugzak raden we een rugzak met maximale liter inhoud aan. Voor ski- en snowboard rugzakken is dit een maximum van 30 liter. Bij een hogere liter inhoud wordt de rugzak namelijk een stuk zwaarder waardoor het niet meer comfortabel aanvoelt. 

Tijdens het beoefenen van je wintersport wil je de rugzak niet voelen. Een heup- en/of borstband zorgt ervoor dat de rugzak stevig op jouw lichaam blijft zitten. Kijk bij het kiezen van de geschikte ski- en snowboard rugzak ook naar de bevestigingsmogelijkheden. Deze zijn bedoeld om je helm, handschoenen en in sommige gevallen zelfs je ski’s of dergelijke materialen aan te hangen. Enorm handig tijdens je tocht naar de piste of wanneer je juist terug onderweg bent naar de accommodatie. 


Hét wintersport merk

Maar waar koop je nou de beste ski- en snowboard rugzakken? Zoals eerder vernoemd hoeft die zoektocht niet lastig te zijn. Dakine is hét merk voor wintersport rugzakken. Naast wintersport is het merk ook gespecialiseerd in andere sporten zoals skateboarden, windsurfen, kitesurfen, mountainbiken en surfen. Dus mocht je naast de wintersport ook sporten uit willen proberen waar hogere temperaturen bij komen kijken, ook dan ben je bij Dakine aan het juiste adres.


 

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...