Wintertrex wintersport aanbieding!

Niseko, Hokkaido

Als je denkt aan en rondreis Japan denk je waarschijnlijk niet meteen aan met sneeuw bedekte bergen en ski’s. Maar in Niseko, ook wel de poederhoofdstad van de wereld genoemd, is wintersport een waar begrip. Het hele gebied wordt regelmatig bezocht door zowel de lokale bevolking als toeristen en is ideaal voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Hirafu Village in Niseko biedt tal van activiteiten, waaronder Après-ski, winkels, restaurants en meer. Je waant je er echt een beetje in Oostenrijk!

Afriski: Lesotho

Lesotho, gelegen in Zuid-Afrika, is óók niet de eerste plaats die in je opkomt als je aan skigebieden denkt. Maar Afriski is een verborgen juweeltje als het om mooie wintersportregio’s gaat. Gelegen in het Maluti-gebergte zijn hier slechts twee pistes aanwezig. Maar dat mag de pret niet drukken. Want hoe uniek is het om te skiën in het enige sneeuwsportgebied van Afrika? De rustige hellingen en het adembenemende landschap maken dit resort tot een geweldige bestemming voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe en unieke plekken om te skiën en snowboarden.


Troodos: Cyprus

Als je mensen vertelt dat je op vakantie gaat naar Cyprus, denken ze dat je gaat luieren aan het strand. Maar Troodos biedt de unieke mogelijkheid om 's ochtends te skiën en' s middags te zonnebaden bij het zwembad. Als Europa's meest zuidelijke skibestemming ligt er soms tot wel 2.5 meter sneeuw tijdens de wintermaanden in Troodos. Het gebied herbergt vier pistes. En hoewel klein, kun je in Troodos genieten van een van de goedkoopste wintersportervaringen van Europa. Perfect voor een heerlijk skiweekendje weg!

Ski Dubai: Dubai

Oké, deze bestemming telt misschien niet helemaal. Maar we wilden een van de grootste indoorskigebieden ter wereld graag toch benoemen. In ski Dubai kun je namelijk heel het jaar terecht voor een gewedlige indoor wintersportervaring! Deze unieke plek biedt wintersporters de kans om midden in de woestijn te skiën. En hoewel het binnen is, heeft Ski Dubai een functionerende stoeltjeslift en vijf volledige skipistes (waaronder de overdekte zwarte piste ter wereld).

Reizen op maat boeken naar Dubai? Voer simpelweg al je wensen in en het wordt voor je geregeld.

De Etna: Sicilië

Is de spanning van een zwarte piste niet genoeg voor je? Waarom probeer je dan niet een keer om te skiën op een actieve vulkaan? Veel toeristen hebben er geen idee van dat de Etna niet alleen een walhalla is voor wandelaars en geologen, maar ook voor echte diehard wintersporters. Al skiënd van de Etna op Sicilië heb je misschien zelfs het geluk dat je as en rook vanaf de top ziet opstijgen terwijl je de hellingen afglijdt!

Er zijn hier twee belangrijke skigebieden te vinden: Nicolosi en Provenzana. En hoewel het niet het grootste resort is, kost een skipas je slechts € 25 per dag. De uitzichten vanaf de top zijn bovendien spectaculair.

Zo zie je maar: de wintersportwereld is groter dan je denkt. En hoe leuk is het om je volgende wintersportvakantie eens naar een van de bovenstaande bestemmingen te gaan?

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...