Wintertrex wintersport aanbieding!

De bakermat van het Alpinisme

Zeg je Zermatt, dan zeg je bakermat van het Alpinisme. Midden 19e eeuw kwamen hier de eerste Britse avonturiers naartoe om op te gaan in een decors van 38 vierduizenders. Zermatt ligt op 1,608 meter hoogte en biedt uitzicht op de meest indrukwekkende bergketen die de Alpen rijk is met als epicentrum de beroemde Matterhorn. Al in 1898 werd de beroemde Gornergrat tandratbaan aangelegd die het ruwe berggebied ontsloot voor bezoekers en daarmee het toerisme aanwakkerde.

Het skigebied

Met 75km blauwe pistes, 220km rode pistes, 27km zwarte pistes en 38km skiroutes heeft het skigebied van Zermatt bijna oneindig veel in huis voor skiërs en snowboarders van elk niveau.

De “Matterhorn Glacier” skilift brengt je naar het “Klein Matterhorn” skigebied gelegen op een hoogte van 3,821m waar 365 dagen per jaar geskied kan worden. Van hieruit maak je één van de langste afdalingen van de Alpen terug naar het dorp Zermatt; een afdaling met meer dan 2,200m verval. Heb je liever zin in een heerlijke Italiaanse lunch op de piste, dan kom je met een enkele liftverbinding vanuit het gebied Klein Matterhorn in het gedeelde skigebied van het Italiaanse Breuil-Cervinia en Valtournenche.


Mogelijkheden

Voor beginnende skiërs biedt Zermatt het “Sunnega”-gebied dat eenvoudig bereikbaar is met een ondergrondse funiculaire.  Het Sunnega gebied biedt de zonnige beginnerspistes in het ‘Wolli’s’ park voor beginnende skiërs en snowboarders. Meer ervaren skiërs kunnen hier ook hun hart ophalen door met de Blauherd-Rothorn skilift verder te stijgen naar een hoogte van 3,100m met verbluffend uitzicht op de Matterhorn en vele andere vierduizenders in de omgeving. Onderaan het Sunnega gebied zijn tal van gezellige bergrestaurants in te vinden waar beginners en ervaren skiërs elkaar weer kunnen treffen voor de lunch.

Prijzen

Met de prijs van een liftpas voor 1 dag op CHF 99 (ca. EUR 100) in seizoen 2022-2023 is Zermatt helaas niet goedkoop te noemen. Maar de ervaring die je opdoet in één van de mooiste skigebieden van de Alpen te midden van een verbluffend decors van de hoogste pieken in het Zwitserse kanton van Wallis mag je als skiliefhebber simpelweg niet missen! Kijk bijvoorbeeld ook eens op de website van Ski-pro.com.

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...