Wintertrex wintersport aanbieding!

Waarom gebruik maken van speciale zooltjes?

Onder de skiërs en snowboarders is het grootste probleem vaak de skischoenen en snowboardschoenen. Een goede ondersteuning zorgt ervoor dat dit probleem verdwijnt of verminderd. Voor iedere beweging heb je dan ook kracht van je voeten nodig. 

Steunzolen in snowboardschoenen zorgen ervoor dat kramp, koude voeten, blauwe teennagels en een branderig gevoel kan worden voorkomen. Daarnaast zorgen de zooltjes dat je schoenen perfect aanzitten en hebben je voeten meer rust. De druk wordt beter verdeeld en de bewegingen worden met deze zooltjes veel directer en concreter. Goede zooltjes zorgen ervoor dat je een geslaagde wintersport hebt.

De voordelen van goede zooltjes

Het gebruik van deze zooltjes heeft een aantal handige voordelen waardoor jij optimaal gebruik maakt van je wintersportvakantie. Als eerste voordeel zorgen goede zooltjes in snowboardschoenen ervoor dat de druk goed verdeeld is over de hele voet. Hierdoor wordt het reactievermogen vergroot en is comfort optimaal. Het gebruik van steunzolen in snowboardschoenen zorgt ervoor dat pijn onder de bal van je voeten, boogmoeheid, langzamer reactievermogen en onvermogen om tijdens een bocht een constante druk op je randen te houden verlicht worden.

Een groot deel van de snowboardschoenen en skischoenen hebben al een zooltje dat geleverd wordt met de schoen. Echter beschikken deze zooltjes vaak niet over de juiste steun en zijn het universele zooltjes. Goede zooltjes voor je snowboardschoenen zorgen ervoor dat je niet alleen met de bal van je voet en hiel de onderkant van de zool raakt. Hierdoor kun je met je hele voet het snowboard besturen. 

Heb je problemen met stabiliteit? Dan zijn zooltjes in snowboardschoenen een goede uitkomst. Ze verdelen je gewicht waardoor er een stabiele stand gecreëerd worden. De steunzolen zorgen ervoor dat je een neutrale houding behoudt en daarnaast wordt de hiel goed gestabiliseerd. Je enkel kan op deze manier beter bewegen en in een natuurlijke houding blijven.


Steunzolen in snowboardschoenen trim to fit

Zolen worden in allerlei soorten en maten aangeleverd en worden gemaakt van verschillende materialen. Hierdoor kunnen ze enorm verschillen in prijs. Is je voetboog, lengte en hoogte van de voet redelijk stabiel? Dan kun je gebruik maken van trim to fit zooltjes voor je snowboard. Deze bieden meestal dan genoeg steun. Je kan deze zolen op vele plaatsen kopen. Om ze op de juiste maat te maken, haal je de bijgeleverde zool uit de snowboardschoen en leg je deze op de nieuwe zool. Met een pen kun je de omtrek van deze zool op de zool leggen waarna je zelf de maat van de zool kunt knippen. Veel van deze fabrikanten zorgen dat de zolen op warmte naar je voet vervormen. 

Op maat gemaakte zooltjes

Heb je last van een hele lage of juist hoge voetboog? Dan kunnen trim to fit zooltjes in snowboardschoenen misschien niet de juiste uitkomst zijn. Je kan dan beter op maat gemaakte zooltjes in je snowboardschoenen gebruiken. Op maat gemaakte zooltjes zorgen ervoor dat je voeten én enkels de juiste stand hebben en zo voorkom je ongelukken en blessures. Heb je last van enkels die naar binnen of naar buiten staan? Dan zijn deze zooltjes ook enorm geschikt. 

Op maat gemaakte zooltjes worden in verschillende stijlen en vormen gemaakt. Echter wordt ieder zooltje met hitte gevormd in een speciale winkel. Het grootste voordeel van deze zooltjes voor je snowboardschoenen is dat ze precies op de vorm van je voeten zijn afgestemd. 
Een groot aantal fabrikanten bieden een basis model zolen aan die met hitte op je voeten aangepast kunnen worden. Deze zooltjes worden verwarmd waarna ze naar je voeten gevormd worden. Eenmaal afgekoeld wordt de zool op maat geknipt.

Compleet op maat gemaakte steunzolen in je snowboardschoenen worden iedere keer op maat gemaakt. Daarna worden de zolen voorzien van een aantal lagen schuim of kurk die ervoor zorgen dat je voet in de juiste houding komt te staan. Deze zolen zijn vaak wel wat prijziger maar daar krijg je wel een heleboel comfort voor terug. Steunzolen in snowboardschoenen zijn de beste oplossing voor mensen die veel last hebben van hun voeten en enkels tijdens het skiën of snowboarden. Ben je een racer of wil je de meeste precisie? Dan raden we je aan om harde zooltjes voor je snowboardschoenen te gebruiken.

Hier moet je rekening mee houden

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Je kunt je namelijk een aantal dingen afvragen wanneer je op zoek gaat naar zooltjes voor in snowboardschoenen. Als eerste moet je kijken naar je voetboog. Houdt hierbij rekening met hoe hoog, laag, lang of kort deze is. Een gemiddelde voetboog kan namelijk gebruik maken van een trim to fit zooltje. Is je voetboog een stuk anders dan de gemiddelde afmetingen? Dan raden we je aan om een zooltje op maat te laten maken.

Verder moet je kijken hoe stabiel je voeten en enkels zijn wanneer je er gewicht op zet. Als enkels naar binnen of buiten staan, is het verstandig om gebruik te maken van steunzolen in je snowboardschoenen. Vraag aan een bootfitter welke zooltjes het beste bij jou passen.

Vraag jezelf af of je problemen hebt met de instaphoogte van de schoenen. Vaak wordt de wreefhoogte verward met de booghoogte van je voet. Ze zijn echter wel met elkaar geassocieerd. Bij het instappen kan het namelijk een irritatie bieden aan de botten van je middenvoet. Het kan daarnaast voorkomen dat je een zeer lage voetboog hebt en toch een strak gevoel hebt bij je wreef. Het kan dan een goed zijn om de juiste zooltjes in je snowboardschoenen te gebruiken.

Mensen die last hebben van hun voeten maken vaak al gebruik van orthopedische zooltjes die afkomstig zijn van de podoloog. Deze zooltjes kun je gebruiken in je skischoenen of snowboardschoenen. Echter is het wel zo dat deze zooltjes erg hard zijn en daardoor een oncomfortabel gevoel kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn deze zooltjes vaak ietwat te breed. Wij raden je daarom aan om speciale zooltjes voor snowboardschoenen te gebruiken die dezelfde ondersteuning bieden met flexibiliteit en goede demping.

Terug naar Snowboarden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...