Waarom Wilderkaiser Brixental?

Wilder Kaiser Brixental heeft met de plaatsen Brixen im Thale,  Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Westendorf, Söll, Scheffau en Kelchsau een enorm gevarieerd aantal dorpen en betaalbare accommodaties in haar pakket.  Zowel de rustzoeker als de feestganger komt hier aan zijn of haar trekken. Een vijfdaagse piste kaart kost circa 210 euro en de wandelaar wordt hier met een bedrag van 70 euro zeker niet vergeten. De kosten vallen in dit skigebied dus nog redelijk mee. Met stoeltjesliften die zelfs over elkaar heen gaan en vele pistes die elkaar kruisen pak je in dit stuk van het gebied bij een eerste bezoek al snel een verkeerde piste, maar dat is zeker geen straf!

Pistes voor iedere wintersporter

Het gebied kent een grote variatie in zwarte, rode en blauwe pistes. Zeer steile zwarte pistes lopen vanaf de Hohe Salve  om vervolgens later over te gaan op smalle feeërieke bospaadjes richting het dal waarbij je met wat geluk oog in oog kunt komen te staan met de dieren uit het woud. Je kunt de diverse plaatsen uit de Skiwelt via de aansluitende pistes bezoeken (dus al snowboardend of skiënd hoppen van plaats naar plaats), maar het is ook zeer goed te doen om dagelijks met de (gratis) skibus naar de diverse plaatsen te gaan en daar de grote variëteit aan pistes uit te proberen.

Een knorrende maag wordt in dit gebied met enorme gastvrijheid opgelost. Het wemelt zowel langs de vele pistes als in de dorpjes van gezellige hutten en après-ski bars.


Samenvatting

Wilder Kaiser Brixental in het kort:
    • 284 km pistes (Zowel zwart, rood als blauw)
    • Enorm liftnetwerk
    • Oostenrijkse gastvrijheid
    • Zowel après-ski als authentieke beleving 
    • 9 plaatsen met ieder een eigen karakter
    • Betaalbare wintersport 
    • Ruim 900 km vanaf Utrecht, ook goed per trein + skibus te bereiken.
 

 

Terug naar Skigebieden
Gerelateerde artikelen
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Skistokken maat gids Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop