Wintertrex wintersport aanbieding!

Type snowboard tassen

Wanneer je op zoek gaat naar een snowboard tas moet je voor jezelf bepalen waarvoor je de tas wilt gebruiken. Zo kan je hem nodig hebben voor het vervoeren van je snowboard in bijvoorbeeld het openbaar vervoer, op de piste zelf of wil je een tas die zowel je snowboard als je schoenen kan dragen. Er zijn in ieder geval genoeg verschillende soort tassen om een keuze uit te maken. 

Niet gestoffeerd

Voor het meedragen van je snowboard kan er gekozen worden voor een niet gestoffeerde tas. Deze tas bestaat uit een hulsel zonder nog verdere bescherming. Het is dan ook een goedkope variant op de vaak duurdere en geavanceerdere snowboard tassen. Voor het dragen van je snowboard naar de piste is deze tas voldoende. Wil je je snowboard vervoeren met het vliegtuig dan is het wel aangeraden een wat stevigere tas aan te schaffen die meer bescherming biedt. Vaak worden snowboards na het wintersport seizoen opgeborgen in een niet gestoffeerde tas om deze ook tijdens het niet gebruiken te beschermen. 

Gestoffeerd

Gestoffeerde tassen hebben in de voering een padding van schuim. Deze padding biedt bescherming aan je snowboard en je tas waardoor je van beide langer van kunt genieten. Sommige tassen hebben alleen op een bepaalde plek padding, zoals bij de bindingen om ervoor te zorgen dat deze de tas niet beschadigen. Tassen van hoger kwaliteit hebben over de gehele tas padding, betere ritsen en andere features zoals extra vakken. De gestoffeerde tassen worden voornamelijk gebruikt om een snowboard per openbaar vervoer, zoals bus of vliegtuig, te transporteren. 

Sleeves

Snowboard sleeves zijn vaak gemaakt van een zeer licht maar wel stevig materiaal die voldoende bescherming kan bieden aan je snowboard. Deze zijn geschikt voor het vervoeren van je board in bijvoorbeeld de auto of bus. Ook worden ze vaak gebruikt als bescherming wanneer de snowboards in een  dakdrager worden geplaatst. Deze sleeves zijn al vanaf een goedkope prijs te verkrijgen. 

Reis tas

De reis tas is speciaal gemaakt voor niet alleen je snowboard maar ook je andere spullen, zoals je schoenen, zonnebril en extra kleding. Dankzij de verschillende zakken in en op de tas kan jij gemakkelijk je spullen kwijt en vervoer je deze gewoon allemaal in één tas. Sommige reistassen hebben zelfs een apart gedeelte waar je je vieze snowboard schoenen in kwijt kunt. 

Snowboard backpack

Tijdens het snowboarden is het ook altijd handig spullen mee te nemen. Zo ben je misschien niet altijd in de gelegenheid om ergens je tas neer te zetten tijdens je afdalingen. Met een handige snowboard backpack heb je al je spullen bij de hand op de piste. Met een dikke maar zachte voering zijn je spullen beschermd en kan je ze gemakkelijk weg stoppen in een van de vakken. Deze backpacks hebben dan ook vaak speciale tuigjes aan de buitenkant van de backpack. Met deze tuigjes kan je snowboard verticaal worden vastgemaakt aan je tas. Super handig wanneer je een stukje moet lopen en je je snowboard niet onder de arm mee wilt slepen. 

                   << Nog meer tips over snowboarden lezen? Bekijk onze handige snowboard blogs en koopgidsen! >>

Transporteren met wielen

Ben jij van plan om met het vliegtuig naar je wintersport bestemming te gaan? Dan is het aanschaffen van een snowboard tas met wielen aangeraden. Een tas met wielen is ongelofelijk efficiënt en gemakkelijk om te vervoeren. Ook voor je board en tas zelf is het veiliger omdat je hierbij minder snel de kans hebt om je tas ergens tegen aan te stoten. De wielen zijn echter niet gemaakt om op sneeuw te rollen en in dit geval moet je de tas wel ook gewoon weer dragen.


De maat tas

Het kiezen van een grotere maat tas dan je snowboard kan misschien handig klinken maar is het niet altijd. De ruimte die jij waarschijnlijk zou willen gebruiken voor andere spullen, zoals kleding, je snowboard bril of andere accessoires, kan ervoor zorgen dat je uitrusting gaat verschuiven. Wanneer jij een tas koop voor je 164 cm lange snowboard, zullen de tassen die hierbij horen altijd een paar centimeter speelruimte hebben. Een grotere tas aanschaffen is dus vaak niet eens nodig. Moet jij wel veel spullen kwijt in je tas? Dan is het handig om te kijken voor een tas die hier speciaal voor is gemaakt. 

Snowboard bag features

  • Gestoffeerde draagband: De meeste gestoffeerde draagtassen zijn voorzien van een draagband. Deze draagband is voor het comfort van de gebruiker ook voorzien van een soort padding waardoor je de tas gemakkelijk op je schouder of in de hand kan vervoeren. 
  • Straps aan de binnenkant: Sommige tassen zijn uitgerust met straps een de binnenkant van de tas. Deze zorgen ervoor dat jouw spullen niet door de tas heen worden geslingerd tijdens het vervoer.  
  • Straps aan de buitenkant: De meeste reistassen en snowboard tassen met wielen zijn voorzien van buitenste straps. Deze kan je door middel van elastiek strakker aantrekken zodat je spullen binnenin niet verplaatsen. 
  • Vakken: Des te meer vakken een tas heeft des te meer spullen jij gemakkelijk kwijt kan bij je snowboard en je dus ook minder andere spullen hoeft te dragen. 

Welke tas jij het best kunt aanschaffen hangt dus volledig af van je eigen wensen! 

Terug naar Snowboarden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...