Decathlon Wintersport Shop

Welke soorten snowboards zijn er? 

Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, het terrein type en de soorten sneeuw die er liggen. Ieder type snowboard heeft hierdoor ook een effect op de maat van je snowboard. Wij bespreken hier de verschillende soorten snowboards.

All-mountain snowboard

Wil jij in ieder sneeuwtype optimaal kunnen rijden? Ga dan voor een all-mountain snowboard. Hierdoor kun jij op ieder terrein en door ieder weertype rijden. Het grootste deel van de snowboarders is in het bezit van zo'n snowboard omdat het zo'n divers snowboard is. Beginners kunnen het beste voor dit board kiezen.

Freestyle of Park boards

Een freestyle of park snowboard is normaliter een stukje korter in lengte. Rijders kunnen gebruik maken van deze boards wanneer ze graag over obstakels heen gaan, veranderen van voet, over muren rijden en gewoon weg ramps mee willen pakken. Vaak bevat een freestyle board een identieke vorm die vaak gekozen worden door rijders van terreinparken. Wil jij een veelzijdig freestyle board? Ga dan voor een all-mountain freestyle snowboard.

Powder snowboard

Niets is leuker dan in poedersneeuw rijden. Hier heb je wel een speciaal snowboard voor nodig. Gelukkig zijn er powder snowboards! Deze snowboards hebben een bredere neus met een smalle staart. De binding is stijver waardoor de response beter is. Een kenmerkend karakter van deze soort snowboards is dat de neus en staart van het snowboard eerder oploopt. Hierdoor gaat het rijden door verse poedersneeuw gemakkelijk.

Freeride snowboard

Dit type snowboard is geschikt voor snowboarders die veelal op de pistes te vinden zijn. De pistes hebben vaak een afwisselend terrein. Deze snowboards zijn vaak wat stijver en langer dan de freestyle varianten. Deze type snowboards wijzen vaak een directie uit en zijn zo ontworpen dat ze optimaal gebruikt kunnen worden in één richting.

Carving / Alpine snowboard

Deze snowboards zijn speciaal gemaakt voor hoge snelheden en worden vooral gebruikt tijdens grote slalom- en afdaling wedstrijden. Met dit snowboard kun je scherpe bochten maken en snel van kant wisselen, zonder snelheid te verliezen. Van alle soorten boards, lijken Alpine snowboards het meest op ski's. Zo is de voorkant vaak rond en de achterkant juist recht. Dit maakt dit snowboard dus directional. Dit snowboard beschikt overigens over andere bindingen en boots dan de bovenstaande boards, namelijk plaatbindingen en hardboots.

Splitboards

Het laatste type is de splitboards. Deze is speciaal ontworpen voor de rijder die off-piste wilt gaan. Deze snowboards zijn zo ontworpen dat ze op twee manieren gebruikt kunnen worden. Als eerste is er het touren en natuurlijk ook het beklimmen van de bergen. Dit type snowboards heeft een speciaal soort binding nodig aangezien het snowboard 'gesplit' kan worden. Natuurlijk heb je ook de nodige veiligheidsmaterialen nodig om zo een goede én veilige afdaling te kunnen neerzetten.

Terug naar Snowboarden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...