Wintertrex wintersport aanbieding!

Wanneer en waar

De sneeuwval begint donderdagnacht en duurt naar verwachting het hele weekend. Oostenrijk, gelegen in het hart van de Alpen, zal waarschijnlijk het meeste ontvangen met voorspellingen tot 180 cm verse sneeuw. De sneeuwvalgrens wordt geschat op ongeveer 400 tot 1000 meter, wat kan leiden tot aanzienlijke regenval in de dalen. Vergeet dus je regenjas niet in te pakken!

Weersomstandigheden

Naast de sneeuwvlokken komen er sterke winden, een combinatie die kan zorgen voor uitdagende omstandigheden. Skiërs en snowboarders die van poedersneeuw houden kunnen uitkijken naar mooie taferelen wanneer de wolken optrekken.


Sneeuwval in andere regio's

Onze buren krijgen ook hun deel van de sneeuw. De verwachting is dat Zwitserland en Duitsland ook bedekt zullen worden met verse sneeuw, met een geschatte hoeveelheid van rond de 100 cm.

Italië krijgt naar verwachting de minste sneeuw, rond de 30 tot 40 cm. Maar ook hier geldt: elke sneeuwval telt! De Franse Alpen kan rekenen op een verse sneeuwlaag van ongeveer 60 cm.

Tijd om uw winteruitje te boeken - Bestemmingsideeën

Begint de wintersportkoorts te stijgen? Dit is het moment om dat gewenste wintersport vakantie te boeken. Vergeet niet om sneeuwkettingen mee te nemen als u met de auto reist.

Oostenrijk, met zijn prima skigebieden zoals Tirol en SalzburgerLand, is een goede optie. Hun comfortabele chalets en après-ski faciliteiten maken het plaatje compleet. Winterberg in Duitsland is interessant voor gezinnen. Het is dichtbij, kindvriendelijk en biedt het gevoel van een echt wintersportgebied.

Voor ervaren skiërs die op zoek zijn naar een uitdaging zijn de Franse Alpen een goede keuze. Met hun uitgebreide en gevarieerde skigebieden zoals Les Trois Vallées bieden ze volop mogelijkheden voor fervente wintersporters.

Het gaat uiteindelijk niet alleen om de sneeuw, maar om de totale ervaring. Kies daarom een bestemming die niet alleen goede sneeuwcondities biedt, maar ook past bij uw persoonlijke wensen. Op Snowzone vindt u altijd handige tips, uitgebreide bestemmingsinformatie en handige tools zoals onze sneeuwhoogte tracker. Waar u ook naartoe gaat, één ding is zeker: het wordt een witte kerst!

Veel skiplezier gewenst!

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...