Wintertrex wintersport aanbieding!

De verschillende soorten en maten

Jij kan een skihelm met vizier in alle soorten en maten vinden. Ook met prijzen kunnen ze enorm van elkaar variëren. Je kan dus uit vele verschillende soorten helmen kiezen voor je hele gezin. De helmen zijn daarnaast ontworpen voor verschillende soorten weertypes. Dit is zichtbaar bij de lenzen. Jij kan bijvoorbeeld voor polariserende of meekleurende lenzen kiezen. Wil je de mogelijkheid hebben om het vizier op je skihelm te wisselen? Dan raden we je aan om een skihelm met vizier te kopen van het merk CP. Ieder model van dit merk heeft namelijk de optie om de lenzen te wisselen.

De voordelen van een skihelm met een vizier

Het gebruik van een skihelm met vizier brengt een aantal voordelen met zich mee. Deze trend kan dus ook nog eens goed van pas komen. Wij hebben de voordelen van deze soorten helmen voor je op een rijtje gezet, zodat je een goed beeld krijgt waarom veel mensen gebruik maken van een skihelm met vizier.

  1. Het eerste en grootste voordeel is dat brildragers hun bril kunnen blijven dragen. Het vizier zorgt ervoor dat je met je bril op de piste scherp kunt blijven zien.

  2. Het tweede voordeel is dat je een breder blikveld hebt. Dit is groter dan wanneer je een gewone skibril draagt. De ventilatie achter het vizier blijft hierdoor ook optimaal waardoor de glazen niet beslaan.

  3. Tijdens je tocht naar de top van de piste kun je makkelijk het vizier omhoog zetten. Geen moeilijkheden meer met de skibril op en af zetten.

  4. Je kan nooit je skibril vergeten aangezien deze vast zit aan je skihelm.

  5. Als laatste is een skihelm met een vizier erg comfortabel. Doordat je geen bril op hebt,krijg je een vrijer gevoel.


De categorieën van de vizieren

Een skihelm met vizier is dus uitermate geschikt voor de wintersport. De vizieren op deze skihelmen kun je vervangen. Ieder van deze vizieren vallen onder één van de 4 categorieën. Ieder van deze categorieën heeft zijn eigen voordelen en kunnen gebruikt worden voor verschillende momenten.

Als eerste is er de categorie S1. Deze categorie is voor slechte weersomstandigheden. Hierbij is de lens van dit vizier oranje of geel van kleur en zorgt het ervoor dat je op de piste genoeg diepte ziet.

Dan is er de categorie S2. Dit vizier is geschikt voor alle weersomstandigheden. Deze lens is oranje van kleur waardoor je ook met deze lens weer goed diepte kan zien.

Verder is er de categorie S3 die geschikt is voor het betere weer. Het vizier voor deze categorie is donker oranje of zilver van kleur. Dit zorgt ervoor dat bij zonlicht er een goed zicht behouden wordt. Houdt er wel rekening mee dat dit soort vizier minder geschikt is voor slechtere weersomstandigheden.

Als laatste is er de categorie S4. Dit soort vizieren mag je alleen gebruiken wanneer er een goede weeromstandigheid is. Wil jij zo'n vizier hebben? Dan zul je veelal donkere lenzen zien. Vaak worden deze lenzen vergeleken met de lenzen die in een zonnebril zitten. Deze vizieren mogen niet gebruikt worden in slecht weer aangezien ze dan te donker zijn en het zicht belemmeren.

Terug naar Skiën
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...