Decathlon Wintersport Shop

Valfréjus: skigebied met veel off piste mogelijkheden

Deze gunstige ligging en de aanwezigheid van een aantal vaste sneeuwkanonnen maakt dit gebied zeer sneeuwzeker. Dit is natuurlijk een must voor een geslaagde wintersportvakantie! Naast de vijfenzestig kilometer geprepareerde pistes is er minstens zo een groot aanbod van off-piste mogelijkheden. Sterker nog, maar liefst zestig procent van het gebied bestaat juist uit off-piste!!

Wanneer je een wintersportvakantie boekt naar Valfréjus kunt je zeker zijn van:

  • Een zeer scherp geprijsde vakantie
  • Zeer compact, overzichtelijk en gezellig gebied
  • Het gemak van nieuwe hypermoderne liften.

Mogelijkheden voor beginnende en gevorderde skiërs

Voor zowel de beginnende als de gevorderde skiërs en ook de snowboarders zijn er voldoende mogelijkheden. Het hoogste punt van dit gebied is de Punta Bagna en ligt op 2737 meter hoogte. Er is zelfs zoveel rekening gehouden met de schoonheid van dit punt dat er zelfs voor de beginners een mogelijkheid is om deze allerhoogste piste af te dalen. De hypermoderne cabinelift, d'Arrondaz (voorheen Punta Bagna 1), brengt je vanuit het dorp naar Plateau d'Arrondaz op maar liefst 2200 meter. Ook deze hoogte verkrijg je weer door het gebruik van een nieuwe en luxe lift die plaats biedt aan acht personen.

Eenmaal op de Plateau d'Arrondaz aangekomen kun je verder naar Punta Bagna op maar liefst 2737 meter hoogte. Deze plek verkrijg jedoor het gebruik van de nieuwe stoeltjeslift, Punta Bagna 2, en deze biedt plaats aan zes personen. Maak jouw wintersportvakantie helemaal compleet door ook een dagje te gaan skiën in Aussois of La Norma. Met een zes of zeven daagse skipas heb je 1 dag gratis toegang tot één van deze gebieden.

Wanneer je echter een vijf daagse pas heeft, moet je rekenen op een kleine toeslag van tien euro. Tevens behoort een dag skiën in Val Thorens zeer zeker tot de aangeraden mogelijkheden. Voor een kleine toeslag van zeventien euro kun je de Orelle-Cabinelift, gelegen op twintig autominuten van Valfréjus, nemen en daarna heerlijk skiën door het gevarieerde gebied van Val Thorens.

Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...