Decathlon Wintersport Shop

Veelzijdigheid

Te midden van een dicht naaldbomenbos ligt het beroemde wintersportgebied Val di Fassa. Het Dolomiti skigebied bestaat uit meer dan 1200 kilometer aan pistes waarvan er 200 kilometer in het skigebied Val di Fassa valt. Dit skigebied heeft een enorme veelzijdigheid. Er zijn zonnige plateaus voor de allerkleinsten onder ons maar ook een buckelpiste voor de gevorderde skiërs. Daarnaast vind je er brede en lange afdalingen en voor de echte gevorderde skiër is 'Alberto Tombo' een regelrechte aanrader tijdens de wintersportvakantie. Dit is een bijna loodrechte zwarte afdaling vernoemd naar het gelijknamige en de beroemde slalom skiër.

Faciliteiten

De gratis skibussen brengen je snel vanuit uw hotel of pensions naar de pistes rond het Sella Ronda Massief. Langlaufers kunnen in het Val di Fassa dal hun hart echt ophalen met bijvoorbeeld de beroemde Marcialonga. Deze tocht van maar liefst 30 kilometer begint bij het sfeervolle dorp Moena en loopt tussen de dorpen Canazei en Pozza di Fassa.

Naast het skiën en langlaufen biedt het skigebied je een tal aan alternatieve sportmogelijkheden. Van winterwandelingen, paragliding, ijsklimmen en ijshockey tot aan echte paardensleetochten, snowtubing en sleeën. In de vele gezellige dorpjes die het gebied rijk is vind je beslist voldoende mogelijkheden voor een heerlijke wintersportvakantie!


Val di Fassa bestaat uit de volgende plaatsen:

 • Campitello (1440 m):
  De ligging van Campitello wordt gedomineerd door de indrukwekkende Sassolungo en de Col Redella waarvandaan je een indrukwekkend uitzicht heeft over het schitterende Dolomietenlandschap. In de winter is er een zeer uitgebreid aanbod aan skimogelijkheden welke onder andere wordt verzorgd door de sneeuwkanonnen en moderne skifaciliteiten. In korte tijd bereik je de gebieden rondom de Sella Pas en het Val Gardena.
 • Campitello di Fassa (1450 m)
 • Canazei (1460 m):
  Het dorp is omringd door een woud van naaldbomen en indrukwekkende toppen van de Dolomieten. Het plaatsje zelf is het grootste toeristencentrum van het Val di Fassa. Ondanks de drukke weg dwars door Canazei is het toch een vriendelijke wintersportplaats gebleven. De pistes rondom Canazei zijn hoofdzakelijk rood, verder zijn de skigebieden Campitello en Val Gardena skiënd te bereiken.
 • Castello di Fiemme (900 m)
 • Cavalese-Carano (1000 m)
 • Moena (1225 m):
  Het dorp Moena ligt op 1225 meter in Trentino, Italië. Er is een liftverbinding aanwezig in het dorp en er is een dalafdaling.
 • Obereggen (1550 m)
 • Pozza di Fassa (1425 m):
  Pozza di Fassa biedt een fantastisch en uitgebreid skigebied voor iedereen. Het is een paradijs voor gezinnen met kinderen, er zijn lange en brede afdalingen voor beginners, buckelpistes en er zijn zwarte afdalingen voor de gevorderde wintersporters.
 • Predazzo (1020 m)
 • San Pellegrino (1910 m):
  San Pellegrino is een plaatsje op 1910 meter hoogte in het Val di Fassa skigebied.
Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...