Wintertrex wintersport aanbieding!

Paragliden in Tirol

Paragliden is een populaire luchtsport in Tirol, waarbij je aan een parachute hangt en door de lucht zweeft, voortgedreven door de thermiek en wind. Deze sport biedt een uniek perspectief op de prachtige Alpenlandschappen en is geschikt voor zowel beginners als ervaren paragliders.

Paragliding scholen en cursussen

Als je nog nooit hebt geprobeerd te paragliden, zijn er in Tirol tal van paraglidingscholen die cursussen aanbieden voor beginners. Deze cursussen omvatten meestal een theoretisch gedeelte, waarbij je leert over de basisprincipes van de sport, gevolgd door praktische oefeningen op de grond en in de lucht. Sommige scholen bieden ook tandemvluchten aan, waarbij je samen met een ervaren instructeur de lucht in gaat. Dit is een geweldige manier om de sport te ervaren zonder dat je zelf de volledige controle hoeft te hebben.

Beste locaties om te paragliden in Tirol

Tirol heeft een groot aantal paraglidinglocaties die geschikt zijn voor verschillende ervaringsniveaus. Enkele van de meest populaire locaties zijn:

  • Achensee: Dit prachtige meer is omgeven door indrukwekkende bergtoppen en biedt uitstekende thermiek voor paragliders. De startplaatsen bevinden zich op de Rofan- en Karwendel-bergketens, die gemakkelijk bereikbaar zijn met kabelbanen.
  • Stubaital: Dit schilderachtige dal biedt verschillende startplaatsen op verschillende hoogtes, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als gevorderde paragliders. De Elfer-berg is een van de meest populaire locaties in het gebied.
  • Zillertal: Dit uitgestrekte dal is een paradijs voor paragliders, met tal van startplaatsen op verschillende hoogtes en adembenemende uitzichten op de omliggende bergen.

Deltavliegen in Tirol

Deltavliegen is een andere spannende luchtsport die je in Tirol kunt beoefenen. Bij deltavliegen bestuur je een lichte, motorloze vliegtuigconstructie die bekend staat als een deltavleugel. Net als bij paragliden, biedt deltavliegen een unieke manier om de prachtige Alpenlandschappen vanuit de lucht te bewonderen.

Deltavliegen scholen en cursussen

Net als bij paragliden, zijn er in Tirol verschillende deltavliegscholen die cursussen aanbieden voor beginners. Deze cursussen omvatten meestal een theoretisch gedeelte, gevolgd door praktische oefeningen op de grond en in de lucht. Tandemvluchten zijn ook beschikbaar voor degenen die de sport willen ervaren zonder zelf de volledige controle te hebben.

Beste locaties om te deltavliegen in Tirol

Enkele van de beste locaties om te deltavliegen in Tirol zijn:

  • Innsbruck: De hoofdstad van Tirol is een populaire locatie voor deltavliegen, met startplaatsen op de Seegrube en Hafelekar, die gemakkelijk bereikbaar zijn met de Nordkettenbahn-kabelbaan.
  • Wilder Kaiser: Dit indrukwekkende bergmassief biedt uitstekende thermiek en startplaatsen op verschillende hoogtes, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als gevorderde deltavliegers.
  • Lienz: Gelegen in Oost-Tirol, biedt Lienz uitstekende deltavliegmogelijkheden met startplaatsen op de Zettersfeld en Hochstein.

Of je nu kiest voor paragliden of deltavliegen, een zomervakantie in Tirol biedt volop mogelijkheden om te genieten van een uniek perspectief op de prachtige Alpenlandschappen. Bereid je voor op een adrenalinekick en een onvergetelijke ervaring hoog in de lucht!

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...