Wintertrex wintersport aanbieding!

Mogelijk voor alle wintersportvormen

De diversiteit aan pistes maakt het gebied geschikt voor elke skiër, langlaufer en snowboarder. Het grootste deel van de pistes zijn dan wel blauw of rood maar er zijn ook ruim voldoende spannende zwarte pistes te vinden.

Beginnend skiërs redden zich prima op de Astberg terwijl de gevorderde skiër meer de brede pistes van de Zinsberg en de Eiberg opzoekt.

De echte cracks zijn weer verwend met een aantal zwaardere trajecten waar men zich volledig kan uitleven. Met name de pittige zwarte afdaling naar Brixen vanaf de Hohe Salve is een aanrader tijdens uw wintersportvakantie.

Wil je een skivakantie met de volgende specialiteiten:

 • Het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk
 • Meer dan 250 kilometers aan skipistes
 • Met een skipas kunnen skiën in zeven dorpen?

Dan moet je zeker een wintersportvakantie in Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental meemaken!

Faciliteiten

In Westenhof is een prachtig funpark aanwezig voor de snowboarders onder ons en bij Scheffau staat de fanatieke snowboarder eveneens voor een grote uitdaging met zeer pittige gedeeltes. Het skigebied beschikt over zeker 90 liften met als voordeel dat je nooit lang tijd hoeft te verliezen door in de rij te moeten staan. Er rijden tevens gratig skibussen tussen de dorpen naar de liften.


Skiwelt Wilder Kaiser bestaat uit de volgende plaatsen:

 • Auffach (875 m):
  Auffach is een gezellig dorpje waar het vooral in de winter bruist van sportieve activiteiten. De Grootste trekpleister is het skigebied Wildschonau en de Schatzberg gondelbaan. De natuur is prachtig en er zijn goed onderhouden wandelwegen. Langlaufen is in Auffach zelf echter niet mogelijk.
 • Brixen im Thale (795 m):
  Brixen im Thale is een centraal gelegen en gemoedelijk dorp in het Brixental, niet ver van Westendorf en Kirchberg. De skiliften brengen je direct in het hart van de Skiwelt Wilder Kaiser. De après-ski in de bar Cheers is tot in Nederland bekend.
 • Ellmau (820 m):
  Ellmau is een levendig wintersportdorp en is met name bekend vanwege zijn après-ski en super modern bergtrein naar de Hartkaiser. De plaats wordt door veel Nederlanders bezocht.
 • Going (810 m):
  Going is een authentiek dorpje met een klein skigebied in een bosrijke omgeving. Vanuit het skigebied heeft men aansluiting op het grote Wilder Kaiser-gebied.
 • Hopfgarten im Brixental (620 m):
  Gezellig plaatsje midden in het grootste skigebied van Oostenrijk.
 • Itter (700 m):
  Itter is een landelijk dorpje. Als het weer mee zit en alle gebieden besneeuwd zijn is het mogelijk met een skipas en zonder ski's af te doen van dal tot dal door de zeven dorpen te trekken.
 • Kufstein (650 m):
  Kufstein is een kleine, maar bekende vestingstad in het noorden van de Oostenrijkse deelstaat Tirol en hoofdstad van het gelijknamige district. Midden in deze stad met 15.000 inwoners staat de Kufsteiner Vesting. Dit verdedigingsbolwerk was het eerste dat destijds de staat Tirol moest beschermen tegen Beieren en Napoleon Bonaparte.
 • Oberau (936 m)
 • Scheffau (752 m):
  Scheffau is een rustig dorpje. Het oorspronkelijke dorpje heeft nog iets lieflijks, maar er is ook een winkelcentrum. Vanaf de Brandstadl zijn zowel de Hohe Salve van Soll als de pistes van Ellmau en Going goed te bereiken.
 • Soll (700 m):
  Rustieke maar levendige plaats met in het centrum traditionele huizen met originele wandschilderingen. In het centrum zijn een aantal moderne après-ski barren. Er heerst een echte wintersportsfeer met gezellige après-ski. Op de Hohe Salve is een draaiend terras, vanwaar je de hele omgeving kunt zien.
 • Westendorf (800 m):
  Dit bij Nederlanders zeer populaire plaatsje heeft naast zijn eigen skigebied een skibusverbinding naar het grote "SkiWelt Wilder Kaiser"-gebied. Er heerst een levendige drukte op de pistes en 's avonds in het kleine centrum.
 • Worgl (515 m)
  Worgl is al jaren één van de favoriete sportbestemmingen en een uitstekend uitgangspunt voor een sportieve en afwisselende langlaufsafari.
Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...