Wintertrex wintersport aanbieding!

Saalbach

Je vindt hier meer dan 50 restaurants, een aantal waar men in Saalbach erg trots op is. Er zijn zelfs twee bekroonde skihutten, Backstattlalm en Hinterhagalm, die zeker uw bezoekje meer dan waard zijn. Natuurlijk zijn er ook enorm veel gezellige bars en discotheken waar het tot in de late uurtjes doorgaat. Niet voor niets staat Saalbach-Hinterglemm bekend om zijn lange nachten. Ook voor een sportieve après-ski kun je hier prima terecht in het overdekte zwembad, op de kunstijsbaan of op de tennis- en squashbanen. Zelfs paragliden behoort tot de mogelijkheden.

Saalbach heeft een aantrekkelijk skigebied dat geschikt is voor families, beginnend skiërs of snowboarders en voor cracks. Er zijn vanzelfsprekend blauwe pistes voor kinderen en ouderen, rode pistes voor de wat betere boarders en skiërs en vanzelfsprekend zijn er ook nog een paar zwarte pistes.

Een wintersportvakantie naar Saalbach-Hinterglemm staat garant voor:

  • Ruim 200 kilometer piste
  • Gebied geschikt voor iedereen
  • Een 4 kilometer lange, diepzwarte afdaling.

Hinterglemm

Hinterglemm is gelegen in het beste skigebied van Oostenrijk. Samen met Saalbach en Leogang vormen zij het skicircus. Wintersport Hinterglemm biedt daarom volop mogelijkheden, voor zowel beginners als gevorderden. Elke dag kun je skiën zonder op dezelfde plaats weer uit te komen. Het gebied bestaat namelijk uit 200 km pistes, 7 cabineliften, 14 stoeltjesliften en 34 sleepliften. Ook de après-ski is in dit gebied uitstekend te noemen.

Het uitgebreide skigebied van Hinterglemm biedt mogelijkheid om te skiën vanaf 2100 meter (top) tot 1000 meter (dal) en beschikt in totaal over ruim 200 kilometer aan besneeuwde hellingen. Een deel daarvan wordt met kunstsneeuw bespoten zodat Hinterglemm een sneeuwzekere bestemming is. Het skigebied is onderverdeeld in 15 kilometer aan zwarte pistes voor de experts, 95 kilometer aan rode piste voor iedereen en 90 kilometer blauwe piste voor de wintersporters die het rustig aan willen doen.


Leogang

Het skigebied van Leogang is 25 kilometer groot en heeft 11 skiliften waarvan één stoeltjeslift (de Polten) naar Saalbach-Hinterglemm gaat. In het gebied van Leogang kun je skiën terwijl je geniet van een idyllisch landschap. Dat is een groot verschil met Saalbach-Hinterglemm, waar ruim 30.000 skiërs hun sporen achterlaten. De Asitz-pistes in Leogang zijn de sneeuwzekerste pistes van het hele skigebied. In vergelijking met Saalbach-Hinterglemm heeft Leogang meer te bieden aan langlaufers, want er zijn namelijk 4 loipen met een lengte van 22 kilometer.

Het centrum in het dorp is klein met een pleintje en een grote kerk. Het dorp kan aan 4000 wintersportgasten een slaapplaats bieden. Er zijn dan ook prachtige 4-sterren hotels en ook verblijven in accommodaties met traditionele Oostenrijkse prijzen is mogelijk.

Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...