Wintertrex wintersport aanbieding!

Een skibril beschermt je ogen

De skibril is, zoals een helm en rugprotector, een belangrijk onderdeel van je persoonlijke bescherming tijdens je wintersportvakantie. Door de witte sneeuw wordt UV licht van de zon extra sterk weerkaatst. Hierdoor kunnen je ogen schade op kunnen lopen. Een skibril beschermt hier tegen. Bij koude wind en sneeuw kunnen je ogen ook beschadigd raken, het is dan verstandig om voor een goed dicht model skibril te kiezen. Bij zeer mooi weer kun je kiezen voor een type zonnebril welke speciaal geschikt is voor op de piste.

Aandachtspunten Skibril

Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een skibril.

Moet goed bij de helm passen

Als de bril niet goed aansluit bij je helm kunnen er gaten ontstaan waar tocht doorheen komt, waardoor je ogen alsnog kunnen beschadigen en er kan bijvoorbeeld condens in de bril ontstaan. Dit zorgt voor minder zicht. Neem dus altijd je helm mee als je een skibril gaat uitzoeken. Let er ook goed op of het een kinder-, dames- of herenbril betreft daar deze qua vorm & grootte verschillend kunnen zijn.

Lenstypes

De vele lenskleuren kunnen nogal eens verwarrend overkomen als je een bril uit gaat zoeken. Over het algemeen geldt; des te donkerder de lens des te beter deze beschermt tegen de zon. Er zijn diverse brillen op de markt waarbij je eenvoudig van lens kan wisselen wanneer het weer verandert.

Beschermingscategorie

De lenzen van de skibrillen hebben een beschermingscategorie, ook wel een CE-markering genoemd. Deze zijn genummerd en lopen van 1 tot 4. De brillen met 3 en 4 zijn het meest geschikt voor de zonnige dagen (let op 4 is niet geschikt om mee auto te rijden!). De lagere waarden zijn geschikt voor bijvoorbeeld bewolkte of mistige dagen.

Cilindrische en Sferische lenzen

In de vorm van de lenzen kunnen ook verschillen zitten. Brillen met de cilindrische lenzen zijn iets goedkoper maar geven een licht vertekenend beeld. De sferische lenzen hebben een hoger prijskaartje maar geven dan ook een breder en minder vertekend beeld.


 

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...