Wintertrex wintersport aanbieding!

Tips voor het gebruik van sneeuwkettingen

Het omleggen van sneeuwkettingen hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is belangrijk dat je de stappen wel kent. Je wilt namelijk niet onder koude omstandigheden de sneeuwketting niet om krijgen. 

#1 Voorbereiding op het koude weer
Het liggen in de sneeuw is geen pretje. Neem kleding mee die het lichaam warm houden, neem waterdichte handschoenen mee en neem een verharde ondergrond mee. Hier kun je dan op knielen, zonder dat je in de sneeuw aanraakt. Dit maakt het omleggen een stuk prettiger. Doe ook niet je nieuwe jas aan, maar doe een oude jas aan met wat oude handschoenen. Ze kunnen namelijk vies worden. 

#2 Koop de goede sneeuwkettingen
Bij het kopen van sneeuwkettingen zijn er diverse soorten en maten, ook bedoeld voor verschillende banden. Bekijk van te voren goed welke soort banden je hebt bij een sneeuwketting kopen

#3 Thuis oefenen
Het omleggen van een sneeuwketting is doorgaans zeer eenvoudig, op de video. Op het moment dat je het zelf moet doen is het verstandig om dit eens thuis te hebben geoefend zodat je de stappen zeker goed toepast. 

#4 Zorg dat je overal bij kunt
Op het moment dat je op vakantie gaat is het belangrijk dat je zonder te zoeken de sneeuwkettingen kunt vinden + de extra spullen als een matje, zaklamp en warme kleding. Het is ook verstandig om op tijd te stoppen, zoals een parkeerplaats. Hierdoor heb je meer tijd en rust om de sneeuwkettingen te leggen en te gebruiken. Moet je dit op de weg doen, dan zullen omstanders minder blij zijn en zal jouw stress verhogen. 

#5 Ga voor zekerheid 
Op het moment dat je de sneeuwketting volgens de gebruiksaanwijzing hebt toegepast, is het controleren dat alles ook daadwerkelijk vast zit ook verstandig. Rij een stukje voorruit en bekijk daarna of alles nog vast zit. Mocht er iets niet goed vast zitten, dan kun je dit nu aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je zeker geen schade oploopt tijdens jouw wintersport vakantie.

Door het gebruik van sneeuwkettingen goed toe te passen, hoeft de gehele familie geen zorgen te maken dat er onverwachte problemen ontstaan tijdens de reis. Je wilt namelijk niet vast komen te zitten in de sneeuw omdat je geen sneeuwketting bij je had! 

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...