Wintertrex wintersport aanbieding!

Schoenen

Het allerbelangrijkste is een paar goede bergschoenen. Ga niet voor de meest goedkope optie, want de verkeerde schoenen zorgen voor de grootste problemen. Of de zool gaat snel los zitten, je krijgt blaren of ze zijn niet waterdicht. Het meest vervelende als je midden op de berg staat zijn wel natte sokken. Wandelschoenen zijn ook niet unisex, zo zijn wandelschoenen heren breder dan wandelschoenen dames.

Wandelstokken

Misschien niet de meest voor de hand liggende accessoire, maar zeker niet de minst belangrijke. Een wandelingetje maken zonder wandelstokken is best te doen, maar om tochten door de bergen te maken zonder is onverantwoordelijk. Zo kom je een stuk verder met stokken en is het ook nog eens ergonomische verwantwoord.


Kleding

Warme kleding is essentieel voor een wandeling door de koude bergen, maar dat weten de meeste mensen al. Wat minder bekend is, is dat je kleding ook luchtig moet zijn. Een van de vervelende bijeffecten van de ouderwetse winterjassen is dat je snel gaat zweten. Als je bergopwaarts gaat wandelen, is de kans ook groot dat je gaat zweten. Je wil dus wel dat er een goede luchtcirculatie door je kleding is. Dit geldt ook voor je thermokleding en je broeken. Ons advies is om je kleding bij Zwerfkei te halen, hier kan je alles in dezelfde winkel halen en is het is erg goed kwaliteit.

Voedsel

Onze laatste tip, maar het is niet minder belangrijk. Het is essentieel dat je voor het wandelen een stevig ontbijt hebt gehad, zoals brood of pannenkoeken. Wandelen kost veel energie, dus zorg voor voldoende snacks, zoals een banaan of een mueslireep. Als laatst moet je voldoende water meenemen en drinken. Als je deze tips volgt, loopt je wandeling op rolletjes!

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...