Wintertrex wintersport aanbieding!

Wat is thermokleding?

Thermokleding voor wintersport is kleding die speciaal gemaakt is om de skiër of snowboarder warm te houden op de piste. Deze kleding is gemaakt van een bepaalde stof die ervoor zorgt dat je lichaam warm en droog blijft. Hierdoor zal eventueel zweet dus opgenomen worden in deze kleding. De wintersport thermokleding is de eerste laag die je aan zult trekken en deze zal daarom het dichtste op de huid zitten. Deze kleding voert transpiratievocht goed af doordat het gemaakt is van een ademende stof.

Hoe draag je thermokleding voor wintersport?

Als je op wintersport gaat, is het erg belangrijk dat je een goede outfit hebt die voor ieder weertype geschikt is. De meeste skiërs en snowboarders hebben, zoals hierboven genoemd, meerdere lagen aan. Deze outfit bestaat vaak uit drie lagen:

  • De basislaag.
  • De tussenlaag.
  • En de buitenlaag.

Het dragen van meerdere lagen zorgt ervoor dat je erg veelzijdig gekleed bent. Daarnaast ben je goed voorbereid voor ieder weertype op de piste. Het weer op een piste kan namelijk snel veranderen en zo kun jij met je thermokleding je wintersport week goed doorzetten.

Echter moet je er wel rekening mee houden dat je thermokleding voor de wintersport koopt die aansluit op je lichaam, het type skiër of snowboarder dat je bent en op je vaardigheden. Sommige hebben het nu eenmaal sneller koud of warm dan anderen. Mensen die het snel koud hebben kunnen zich het beste houden aan het bovengenoemde laagjes systeem. Verder kunnen beginners ook het beste thermokleding kopen omdat je vaak een val zult maken in de sneeuw. 

Ben je al een ervaren skiër of snowboarder die vaak op zwarte pistes te vinden is? Dan is het dragen van meerdere lagen waarschijnlijk niet nodig. Je zult lange afdalingen maken en je hartslag gaat lekker omhoog waardoor je lichaam het zelf al erg warm gaat krijgen. Het dragen van wintersport thermokleding en een buiten laag is meer dan voldoende. 


Wanneer draag je thermokleding?

Wij raden je aan om altijd met de wintersport thermokleding te dragen. Deze laag zorgt er namelijk voor dat zweet goed afgevoerd wordt en dat je lichaam heerlijk op temperatuur blijft. Echter kun je wel verschillende soorten thermokleding kopen. Zo zijn er de shirts met lange en korte mouwen, broeken en zelfs ondergoed. Een combinatie van weer en type skiër of snowboarder zorgt ervoor dat je weet welke thermokleding jij moet aantrekken. Wij raden je daarom aan om verschillende soorten thermokleding te kopen, zodat je goed voorbereid bent tijdens je wintersport.

Waar let je op bij het kopen van thermokleding?

Wij raden je aan om goed op te letten tijdens het kopen van deze kleding. Wintersport thermokleding is namelijk in diverse materialen te verkrijgen. Tegenwoordig wordt thermokleding voor de wintersport gemaakt van kunststof. De materialen lycra en polyester worden samengedrukt waardoor je een hoog draagcomfort ervaart. Kunststof neemt bijna geen zweet op en voert zweet makkelijk en snel af waardoor het ideaal is voor wintersport. Je kan ook thermokleding kopen dat gemaakt is van merinowol. Dit is een stof die erg populair, lekker warm en goed isolerend is. 

Verder let je ook op de prijs wanneer je thermokleding gaat kopen. De prijs zegt namelijk ook veel over de kwaliteit van de thermokleding. Ben jij iedere dag van 's ochtends tot aan de avond op de piste te vinden? Dan kun je het beste duurdere thermokleding kopen. Deze wintersport thermokleding is hoogwaardiger en technischer waardoor je lichaam goed op temperatuur blijft. Wil je liever in het zonnetje zitten op een terras? Dan kun je thermokleding voor wintersport gebruiken die wat goedkoper is.

 

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...