Wintertrex wintersport aanbieding!

Hoe vind ik de juiste lengte voor het snowboard van mijn kind?

Om de juiste lengte te kunnen vaststellen, is het nodig om een aantal stappen uit te voeren. Als eerste is het erg belangrijk om te weten hoe groot je kind is. Daarnaast moet je weten wat het gewicht van je kind is aangezien dit invloed heeft op welke snowboard maat je kind nodig heeft. 

Als je weet hoe groot je kind is en wat het gewicht is, kun je aan de hand van een handige tabel kijken welke snowboard lengte correspondeert met de gemeten getallen. Hierdoor kun je een passend snowboard kiezen waar je kind veel plezier van heeft. 

Wij horen je nu al zeggen: “een kind groeit enorm snel”. Ook daar kan rekening mee gehouden worden. Als je niet ieder jaar een nieuw snowboard wilt kopen voor je kind, kun je ervoor kiezen om een snowboard maat voor je kind te pakken dat iets kleiner is dan je kind. Houd dan een lengte aan die zo'n 10 tot 20 centimeter kleiner is dan je kind. Hierdoor kan het snowboard zowel nu als aankomende seizoenen goed gebruikt worden. Gelukkig kun je op een snowboard de bindingen ook een andere positie geven. Als kinderen snel groeien, is het verstandig om de bindingen wat verder uit elkaar te plaatsen. 

Hier let je op bij het vinden van een snowboard maat voor je kind

Kinderen groeien enorm snel. Het kan daarom voorkomen dat kinderen langer zijn dan hun aangegeven lichaamsgewicht of juist korter zijn. Dan wordt het een stukje moeilijker om de juiste snowboard maat voor je kind te vinden. Gelukkig is ook hier een oplossing voor gemaakt.


Een kleinere snowboard maat voor je kind

Is je kind wat kleiner of heeft deze een kleiner snowboard nodig. Dan kan dat om diverse redenen zijn. Een korter snowboard is namelijk goed voor kinderen die net begonnen zijn met snowboarden. Ze houden een betere controle over het snowboard. Daarnaast past een korter snowboard ook beter bij kinderen die voorzichtig zijn in hun afdalingen. 

Je kan ook beter voor een kleinere snowboard maat voor je kind kiezen wanneer het lichaamsgewicht van je kind lager dan gemiddeld is wanneer er naar de lengte van je kind gekeken wordt. Doordat je er minder gewicht op het snowboard komt, kan het besturen van een langer snowboard moeilijk worden. 

Als laatste is een korter snowboard ook geschikt voor kinderen die graag korte en snelle bochten maken. Deze kinderen gaan namelijk zelden snel de piste af en een korter snowboard geeft ze de mogelijkheid om snelle scherpe bochten te maken. 

Een langer snowboard kiezen

Natuurlijk zijn er ook een aantal redenen om een snowboard maat voor je kind te kiezen dat groter is dan aangegeven staat in de tabel. De eerste en voornaamste reden om een grotere maat te kiezen voor je kind, is wanneer je kind graag snel en ruw de pistes afkomt. 

Weegt je kind meer dan het gemiddelde voor zijn lengte? Dan raden wij je ook aan om een grotere snowboard maat voor je kind te kiezen. Dit zorgt ervoor dat het gewicht op de juiste manier verdeeld wordt en dat je kind met veel plezier de berg af kan gaan. 

Als laatste koop je een snowboard maat voor je kind groter wanneer je graag wat ruimte wilt hebben voor de groei. Je kan namelijk wel speciale snowboardschoenen kopen die op de groei van kinderen inspelen. Helaas is het niet mogelijk om een aanpasbaar snowboard te kopen. Een groter snowboard kan er dus voor zorgen dat een kind in de groei langer met dit board kan doen. Houdt er wel rekening mee dat hierdoor de ontwikkeling van skills en vaardigheden wat belemmerd worden. 
 

Terug naar Snowboarden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...