Wintertrex wintersport aanbieding!

1. Bescherming tegen fel zonlicht

Gepolariseerde zonnebrillen en bepaalde sportieve zonnebrillen bieden ten eerste bescherming tegen fel zonlicht en schitteringen. Sneeuw en ijs hebben de eigenschap om zonlicht te weerkaatsen. Hierdoor kan er een verblindende gloed ontstaan. Doordat je je ogen zult aanspannen kan dit een vermoeiend effect hebben en zelfs gevaarlijk zijn voor je ogen. Met een gepolariseerde zonnebril filter je de schitteringen en krijg je een helder en comfortabel zicht. Doordat je beter en duidelijker kan zien verbeter je je reactietijd en kun je zelfs ongelukken voorkomen!

2. Bescherming tegen uv-straling

Uv-straling kan een groot gevaar vormen voor je ogen, vooral als je je er niet van bewust bent. Door de kou in de bergen onderschatten de meesten de kracht van de zon. Het is zelfs bewezen dat uv-straling in de bergen sterker is dan op zeeniveau. Bescherm je ogen daarom met gepolariseerde glazen met uv-bescherming en de juiste kleur lens. Door langdurige blootstelling aan uv-straling kunnen je ogen beschadigd raken en problemen veroorzaken zoals sneeuwblindheid. Met een gepolariseerde zonnebril met uv-bescherming of een sneeuwbril kun je dit risico flink verlagen en je ogen gezond houden.


3. Geniet van het uitzicht

Verbeter de beleving op de piste met een gepolariseerde zonnebril. Hoe zul je denken? Heel simpel, met een gepolariseerde zonnebril verminder je schittering en voorkom je verblinding. Hierdoor kun je beter genieten van de prachtige landschappen en worden de kleuren levendiger en helderder. Dit kan de algehele ervaring van het skiën of snowboarden nog beter maken.

4. Bescherming tegen wind en sneeuw

Tot slot kan een gepolariseerde zonnebril ook bescherming bieden tegen harde wind en rondvliegende objecten. Als je met hoge snelheid van een helling afdaalt kunnen ijsdeeltjes, sneeuw of andere kleine dingen in je oog terechtkomen. Met een skibril of zonnebril  bescherm je je ogen en voorkom je irritatie of zelfs beschadiging aan je ogen. Het dragen van een zonnebril biedt dus verschillende soorten bescherming voor je ogen.

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...