Wintertrex wintersport aanbieding!

Het grootste skigebied van Canada en Noord Amerika

Whistler staat bekend als hét grootste skigebied van Noord Amerika en dat is niets voor niets. Het gebied bestaat namelijk uit 2 bergen met meer dan 200 pistes. De beginners kunnen de fijne kneepjes leren op de brede, groene pistes, terwijl de ervaren wintersporter kan kiezen uit uitdagende routes.

Whistler Village - autovrij

Zodra je het centrum van Whistler Village binnenrijdt, voel je direct een gezellige sfeer. Het merendeel van de stad is autovrij, wat een bezoek aan het centrum natuurlijk erg gemoedelijk maakt. Diverse restaurants, winkels, pleintjes en terrassen zijn er te vinden. Net zoals de meeste accommodaties. Reist u met de camper door Canada? Houd er dan rekening mee dat de camper niet overal kan en mag staan. Houd tijdens uw camperreis Canada ook rekening met het boeken van een accommodatie waar campers zijn toegestaan. 


Dit kan je allemaal doen

Naast skiën en snowboarden, biedt het dorp Whistler Village nog meer. Je vindt er namelijk meerdere golfbanen, mooie wandel trails en diverse spa’s en warmwaterbronnen. De bekende wintersportbestemming is overigens ook een ideale plek voor snowshoe-wandelen, cross-country skiën of langlaufen. Reist u in het voorjaar naar Canada? Dan is de omgeving uitermate geschikt voor een mooie wandeling langs watervallen, meren en gletsjers.

Whistler bezoeken in de zomer

Reist u in de zomer naar Whistler? Geen zorgen, ook dan is er genoeg te doen. Daar waar Whistler ‘s winters een populair skigebied is, wordt het in de zomer en ruig natuurgebied. Dé uitgelezen kans om wilde dieren te spotten. In de omgeving van Whistler vind je namelijk zwarte beren. De grootste kans dat je de imposante dieren tegenkomt is de periode half mei tot juni en september tot half oktober. 

Ben je op zoek naar een adrenalinekick? Dan is een de ziptrek echt iets voor jou. Een excursie waarbij je via vijf ziplines, hangbruggen en bospaden de omgeving op een spectaculaire manier ontdekt. Reist u met kinderen? Dan is deze excursie ook geschikt.

Wat voor kinderen ook erg leuk is om te doen is paardrijden. Met de Horseback trail geniet je van de omgeving van Whistler te paard. Voor de minder ervaren ruiters onder ons is er een korte, maar mooie tocht langs Mount Curry. Tot slot kan je er natuurlijk altijd op uit door een prachtige wandeling te maken, een kano te huren of een terrasje te pakken.

Camperreizen naar Whistler

Whistler ligt bij veel camperreizen op de route. Niets voor niets, want de omgeving is er prachtig. Om nog maar niet over de wilde dieren te spreken. Reis je van Vancouver, via Vancouver Island door naar Calgary? Sla Whistler dan zeker niet over, of je er nou in de winter of zomer bent. Moet jij een camper wegbrengen Canada? Dan bepaal je zelf de route. Zet Whistler zeker op jouw lijstje.

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...