Wintertrex wintersport aanbieding!

Hoge ligging en gletsjergebieden

Beginnende, gemiddelde en gevorderde skiërs leven zich hier helemaal uit op ruim 144 kilometer pistes. De uitgestrekte hellingen bieden zeer diverse en afwisselende afdalingen.

Op en naast de piste is het druk en zeer gezellig. Als enig skigebied in Oostenrijk heeft Ötzal Arena drie bergtoppen die boven de 3000 meter uitkomen. Men noemt deze de Big 3 en bestaat uit de Gaislachkogl, de Tiefenbachkogl en de Schwartze Scheid. Langs deze Big 3 is een uitdagende tocht uitgezet van maar liefst vijftig kilometer. De zogenaamde Big 3 Rally genoemd is een aanrader voor de gevorderde skiër.

Wil je helemaal extreem gaan tijdens je wintersportvakantie? Dan is er de ongeprepareerde 'Wilde Abfaht' waar je op eigen risico van kunt afdalen.

Overweeg je een wintersportvakantie naar Ötztal/Solden dan wil je bewust:

 • Een sneeuwzeker skigebied
 • Drie bergtoppen boven de 3000 meter hoogte verkennen
 • 2 gletsjers bezoeken.

Ötztal Arena bestaat ui de volgende plaatsen:

 • Otz:
  Aan het begin van het Ötztal ligt rondom het dorpje Otz het kleine en compacte skigebied Otz. Het gebied ligt tussen de 1507 en 2200 meter hoogte en omvat ongeveer 34 kilometers aan pistes. Er zijn voornamelijk blauwe en rode pistes en hierdoor is het gebied ideaal voor een wintersportvakantie van beginnende en gemiddelde skiërs, maar ook voor gezinnen met kinderen. Snowboarders kunnen terecht in het funpark die zich op de Acherbergeralm bevindt. Het gebied beschikt over een groot aantal liften en is dankzij de vele sneeuwkanonnen zeer sneeuwzeker te noemen. Op de pistes vind je een aantal sfeervolle bergrestaurants waar je geniet van een lekker hapje en drankje. Bij je verblijf in de plaats Otz is een skipas van skigebied Otz inbegrepen.
 • Solden
 • Hochsolden:
  Hochsolden is een klein bergdorp boven Solden, geheel op skiërs ingesteld met een aantal uitstekende accommodaties die vrijwel op de piste gesitueerd zijn.
 • Obergurgl
  Obergurgl is een zeer sneeuwzeker en modain wintersportoord aan het eind van het Ötztal en is een plaats met veelzijdige pistes, grote sneeuwzekerheid en goed verzorgde hotels.
 • Langenfeld
  Langenfeld ligt ca. 15 kilometer voor Solden, heeft geen eigen skigebied maar biedt met name mogelijkheden voor de langlaufers. Langenfeld staat bekend om zijn prijsgunstige accommodaties.
 • Sautens

Een wintersportvakantie in Ötztal Arena is een vakantie die van alle gemakken is voorzien!

Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...