Decathlon Wintersport Shop

La Norma: een veelzijdig en mooi skigebied

La Norma kent tevens een aantal ongeprepareerde pistes waar de gevorderde wintersporter zijn hart kan ophalen! Door de vele noordhellingen is La Norma een sneeuwzeker gebied. Met je skipas heb je tevens een dag toegang tot de skigebieden Aussois of Valfrejus. Bovendien kun je tegen een beperkte toeslag van ongeveer zeventien euro een dag skiën in Val Thorens. De cabinelift Orelle naar Val Thorens ligt namelijk op ongeveer dertig minuten met de auto van La Norma. De bovengenoemde gebieden zijn tevens te bereiken via een goede busverbinding.

Wil je een echte uitdaging aangaan tijdens je wintersportvakantie? Ga dan zeker een keer heliskien waarbij je onder begeleiding van een gids net over de grens van Italië wordt gedropt!

Wens je een wintersportvakantie met de volgende eisen:

  • Uitdagende ongeprepareerde pistes
  • Mogelijkheid om te heli-skiën in Italië
  • Geen tot weinig wachtrijen?

De verleider onder de skidorpen

La Norma staat bekend als "verleider" onder de skidorpen. Kleine residences met mooie houten balkons, het autovrije centrum en een gezellig dorpsplein vol animatie. Buiten zijn eigen skigebied met 65 km pistes ligt ook het skigebied van Valfrejus voor handen. Dit skigebied heeft in totaal 52 km aan pistes.


La Norma bestaat uit de volgende plaatsen:

  • Aussios (1440 m)
  • La Norma (1350 m):
    La Norma ligt in de vallei van de Haute-Maurienne in een prachtige bosrijke omgeving, 15 minuten van de snelweg. La Norma, genoemd naar de berg van 2917 meter hoogte, heeft een gezellig centrum met een "sneeuw"plein en diverse winkeltjes, bars en restaurants, uiteraard vind je hier ook alle sportzaken voor verhuur of koop van skibenodigdheden. Het centrum is autovrij, dit maakt het ook een ideale wintersportplaats voor families met kinderen. In La Norma worden snowboarders en freestylers verwend met een snowpark en een freeridedomein. Ook voor langlaufers is er een gemarkeerde route.
Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...