Wintertrex wintersport aanbieding!

Hoog gebied met blauw en rood

Het hoogtebereik is 1200 tot 2970 meter en er zijn in totaal 125 kilometer aan voornamelijk blauwe en rode pistes te vinden. De pistes bieden de skiërs een geweldig uitzicht en lange afdalingen tijdens hun welverdiende wintersportvakantie. De zwaardere pistes liggen op de Glacier 3000 waar men op 25 kilometer pistes ook in de zomer kan komen skiën. De piste Combe d'Audon is één van de langste en opwindendste van de regio.

Snowboarders kunnen in meerdere snowparken genieten van de faciliteiten. De vele tourskitochten, onder begeleiding, en het uitstekende langlauf-en wandelgebied zorgen voor een leuke en ontspannende afwisseling.

Het skigebied Les Diablerets:

In dit gebied beginnen twee skigebieden. Op de zuidwest hellingen boven het dorp ligt het gebied Isenau (tot 2120 meter) met een totaal aan 19 kilometer pistes. Dit zijn voornamelijk blauwe pistes en zeer geschikt voor de beginnende skiër. Ook de rode afdalingen tot aan de Col du Pillon, vanwaar een kabelbaan vertrekt naar het bijna 3000 meter hoog gelegen Diablerets-gletsjer, is erg interessant. Aan de andere kant ligt dan het skigebied Meilleret (tot 1949 meter) met 22 kilometer aan pistes. Dit zijn dan weer voornamelijk rode en blauwe pistes die door de stoeltjeslift aangesloten zijn op het skigebied Villars en daardoor een totaal van 67 pistes kan aanbieden. In de omgeving van Les Diablerets zijn 30 kilometer loipes en 30 kilometer aan wandelpaden. Er is tevens een zeven kilometer lange rodelbaan te vinden op de Col de la Croix.


Het skigebied Villars-sur-Ollon:

Villars mag dan de naamgever van het skigebied zijn, het echte centrum van de wintersport in de omgeving van Villars wordt Bretaye genoemd, met 16 liften en 40 kilometer aan pistes. Er is een knooppunt van liften en pisten. Vanuit Villars is dit gebied te bereiken via een tandradbaan. Je kunt ook via de kabelbaan naar Roc d'Orsay en dan verder skiën naar Bretaye. Het centrum is Bretaye (1819 meter) en het ligt in een kom waar je vanuit verschillende hoeken kunt komen. Een afdaling tot in Villars is tevens mogelijk vanuit hier. Ook staat dit gebied weer in verbinding met de Meilleret en dat via een kabelbaan. Vlak buiten Villars zijn er enkele korte liften te vinden met daar bijbehorende pisten speciaal bedoeld als goed oefenterrein voor jong en oud.

In de omgeving van Villars zijn 17 kilometers aan loipes waarvan zeven kilometer op 1800 meter hoogte. Wandelen kan men over de 30 kilometers aan winterwandelpaden. Ook andere winterse activiteiten zijn tijdens uw wintersportvakantie mogelijk in Villars. Denk dan aan sneeuwschoenwandelen, schaatsen en sleeën maar ook meer uitdagende mogelijkheden zoals ijsklimmen, parasailen en off-piste cursussen. Er rijden gratis skibussen naar Isenau, Meilleret en Glacier 3000.

Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...