Wintertrex wintersport aanbieding!

Het perfecte gebied voor beginners

Er zitten echter niet echt hoge toppen bij waardoor de pistes over het algemeen wat aan de makkelijke kant zijn. Niet alle pistes zijn onderling aan elkaar verbonden. Het overgrote deel vind je tussen Adelboden en Lenk en daarnaast het Sileren-Hanenmoos-Metsch. Door gebruik te maken van de ingenieuze cabineskilift tijdens je wintersportvakantie overbrug je de afstand van Adelboden naar Silerenbuhl. Deze laatste ligt op 1974 meter hoogte en vanaf dit punt starten heerlijke brede pistes van een middelzwaar kaliber. De doorsteek naar de skisector van Lenk gaat via Lavey, met een hoogte van 2200 meter, of Hahnenmoos op 1957 meter hoogte. De pistes maken een zeer ruime indruk waardoor het gebied groter lijkt dan dat het in werkelijkheid is.

Op het grondgebied van Lenk is het merendeel van de pistes vrij eenvoudig. In Lenk rijdt er een skibus naar de andere zijde van het dal. Hier kunnen de pistes van de Betelberg worden ontmanteld. Rondom Adelboden liggen nog eens drie andere leuke skigebieden. De Huisberg Tschentenegg van 1950 meter hoogte, het Elsigen-Metsch tot 2288 meter hoogte en de Engstligenalp tot 2362 meter hoogte en deze vormen een leuke afwisseling tijdens je wintersportvakantie. Daarnaast zijn ze ook minder druk dan het grensgebied Adelboden-Lenk, de pistes zijn er ook weer middelzwaar te noemen. Daarnaast zijn er in het landschap rondom Adelboden tal van sleepliftjes met leuke oefenweide te vinden. Eveneens kun je genieten van een skiroute van maar liefs 63 kilometer.

Diverse activiteiten te beleven

Adelboden bezit maar liefst drie funparks. Het grootste park is Gran Masta Park. Dit park is zeer professioneel opgezet en biedt voor elk niveau wat wils. Elk jaar wordt hier een voorronde van de snowparktours gehouden. Al met al is dit een van de betere parken van Europa.

Wie graag wilt ontspannen buiten de pistes ontspant zich zeer zeker bij het sleeën of op een winterwandeling door de pittoreske dorpjes en besneeuwde bossen. Er zijn meer dan honderd kilometers aan wandelpaden in het gehele gebied. Voor de liefhebber van winters genieten is er een prachtig wandelgebied bij Adelboden van 74 kilometers en een 24 kilometer lange loipe. Een wintersportvakantie naar Adelboden- Lenk betekent gegarandeerd ontspannen en genieten!

Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...