Wintertrex wintersport aanbieding!

De juiste kettingen voor jouw auto vinden

Een sneeuwketting kopen, is niet zo eenvoudig als het klinkt. Zorg er eerst voor dat je een set bandenkettingen aanschaft die bij jouw auto passen. Je kunt de bandenspecificaties vinden in de handleiding van de auto of op de zijwanden van de banden zelf. Sneeuwkettingen zijn verstelbaar tot een punt, wat nodig is om de strakke, veilige pasvorm te creëren die nodig is om ze te effectief te laten werken, maar je moet een set kopen die geschikt is voor je auto. De maatvoering wordt weergegeven op de productverpakking of moet gemakkelijk te vinden zijn in een online beschrijving.

In de meeste gevallen hoef je slechts kettingen aan te brengen op twee van de wielen van jouw auto. Voor auto's met voorwielaandrijving moeten bandenkettingen op de voorbanden worden geplaatst. En voor voertuigen met achterwielaandrijving moeten de kettingen op de achterwielen worden geplaatst.

Voordelen van sneeuwkettingen

  • Verbetert je grip. Het belangrijkste voordeel van bandenkettingen is dat wanneer de weg glad wordt door sneeuw en ijs, je gemakkelijker grip kunt behouden. Kettingschakels grijpen op ijs en sneeuw, waardoor de wrijvingscoëfficiënt tussen de band en de grond toeneemt. Zo voorkom je dat je auto wegglijdt en houd je de controle.
  • Veiliger rijden in de winter. Veel ongevallen met motorvoertuigen gebeuren op met ijs bedekte wegen, wat het leven van een enorme hoeveelheid mensen per jaar kost. Bandenkettingen verbeteren de veiligheid en helpen je dit te voorkomen.
  • Snelheid. Je hebt geen sneeuwkettingen en bandenkettingen nodig om bij winterweer de weg op te kunnen, maar deze hulpmiddelen maken het je eenvoudigweg gemakkelijker om rond te rijden, omdat het jouw rijtijd verkort. Je kunt sneller rijden dan met normale banden, omdat de kettingen je meer grip geven.
Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...