Wintertrex wintersport aanbieding!

Regels op de skipiste

Een skipiste is net een verkeersweg, waar regels gelden die door iedereen moeten worden nageleefd. In elk land zijn die regels iets anders, maar het komt er op neer dat je de volgende richtlijnen in acht moet nemen. Je mag sowieso geen anders skiërs in gevaar brengen, dus je snelheid moet aangepast worden aan de andere gebruikers op de piste. Midden op de piste mag je niet stilstaan, en om naar boven te klimmen moeten de zijkanten worden gebruikt. Uiteraard moeten ook altijd de aanwijzingen op de borden worden opgevolgd. Als je schade hebt doordat iemand zich niet aan deze regels houdt heb je de mogelijkheid om letselschadevergoeding te eisen.

Professionele hulp

Het regelen van letselschade is niet iets wat je zelf kunt doen. Daarvoor is hulp nodig van een Juristenkantoor. Het afhandelen van letselschade is zo complex, omdat die afhankelijk is van de omstandigheden. Ten eerste is het de vraag volgens de wetgeving van welk land de schade wordt geregeld. Is dat het land waar de piste ligt of het land waar de veroorzaker van de schade of het slachtoffer vandaan komt? Daarnaast vraagt het de expertise van specialisten welke schade kan worden verhaald, zoals medische vergoedingen, compensatie voor gederfde inkomsten wegens ziekte en smartengeld.

Terug naar Skiën
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...